Onze Franse Keuken

Kerst 2014: Knolselderij in zoutkorst

Knolselderijzoutkorst.jpg

Bijgerecht, Groentes, kerst | december 17, 2014 | By

In de categorie ‘doe eens gek’ besloot ik dit recept eens uit te testen. Ik vond hem in de ‘Elle à table’ en was gelijk nieuwsgierig. Vis in zoutkorst heb ik wel eens gegeten, maar selderij in zoutkorst? Nou nee. Dus, op naar de winkel om 2 kilo grof zout te halen – dat heb ik namelijk niet in de kast liggen – en aan de slag.Het smaakt erg goed. Helemaal speciaal met een beetje (tevens in het recept aangegeven) anjovisboter erop gesmeerd. Niet dol op anjovis? Een gewoon kruidenbotertje kan er ook prima bij. Breek de zoutkorst aan tafel open. Hoe gaaf is dat? Dan heb je zeker alle aandacht! Je moet dan alleen wel nog wat handelingen ter plekke uitvoeren. De schil eraf halen en het ding in stukjes snijden, maar dat is zo gedaan.

Recept: Knolselderij in zoutkorst

Ingrediënten:

– 1 knolselderij
– 2 kilo grof zout

Voor erbij:
– 60 gram roomboter, op kamertemperatuur
– 4 anjovisfilets

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 160 graden.
– Giet een laag zout in een stoofpan en zet daar de knolselderij op. Giet de rest van het zout eromheen, zodat de knolselderij volledig bedekt is met een laag zout.
– Zet de pan in de oven en laat 4 uur garen.
– Meng in de keukenmachine de boter met de anjovisfilets en doe in een kommetje.
– Haal de pan uit de oven, maak de zoutkorst kapot en verwijder hem. Schil de knolselderij en snijd hem vervolgens in kleine blokjes. Serveer met de anjovisboter (of anders een kruidenboter) erbij. Enjoy!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress