Kerst 2014: Knolselderij in zoutkorst
Recept: Knolselderij in zoutkorst
Ingrediënten:
– 1 knolselderij
– 2 kilo grof zout
Voor erbij:
– 60 gram roomboter, op kamertemperatuur
– 4 anjovisfilets
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 160 graden.
– Giet een laag zout in een stoofpan en zet daar de knolselderij op. Giet de rest van het zout eromheen, zodat de knolselderij volledig bedekt is met een laag zout.
– Zet de pan in de oven en laat 4 uur garen.
– Meng in de keukenmachine de boter met de anjovisfilets en doe in een kommetje.
– Haal de pan uit de oven, maak de zoutkorst kapot en verwijder hem. Schil de knolselderij en snijd hem vervolgens in kleine blokjes. Serveer met de anjovisboter (of anders een kruidenboter) erbij. Enjoy!