Onze Franse keuken

Kerst 2014: Amuse met garnaal en chorizo

Kerstamusegarnaal.jpg

kerst | december 3, 2014 | By

Een amuse is altijd een leuke manier om je diner te starten. Dit kleine hapje – een combinatie van garnaal en chorizo – is echt heel apart. Zo gemaakt, ziet er kleurrijk uit en smaakt fantastisch. Wat wil je nog meer? Zo maak je ze:

Recept: Amuse met garnaal en chorizo
Voor 4 personen

Ingrediënten:

– 8 grote garnalen, gepeld en darmkanaal verwijderd
– 1 eetlepel olijfolie
– 4 dunne plakjes chorizo
– 4 blaadjes ijsbergsla
– 4 amuselepels

Bereiding:

– Zet een koekenpan op het vuur en bak op middenhoog vuur de plakjes chorizo kort aan beide kanten (max 1 minuut per kant). Let op dat ze niet aanbranden. Haal ze uit de pan en laat ze even uitlekken op keukenpapier.
–  Zet een 2e pan op het vuur (of veeg de eerste schoon). Giet een beetje olijfolie erin en bak daarin de garnalen even aan beide kanten kort, totdat ze gaar zijn (wit met lichtroze gloed)
– Leg op iedere amuselepel een blaadje sla, een plakje chorizo en 2 garnalen. Bon appetit.

pssst…. bij deze amuse maak ik verder geen sausje of vinaigrette, want zo is het een echt puur hapje. Wil je toch een sausje – dan adviseer ik iets friszuurs, bijv op basis van avocado, witte balsamicoazijn en citroen.

Comments

  1. Leave a Reply

    Anoniem
    december 6, 2014

    lekker, lekker, super lekker. Dank u

Leave a Comment