Onze Franse keuken

Ananascarpaccio met verse basilicum

Herschaalde2Bkopie2Bvan2BAnanascarpaccio1.jpg

Desserts, kerst | december 16, 2014 | By

Dit fruitdessert is lekker licht en daarom een fijne afsluiter van een kerstdiner. Snijd de ananas met een mandoline, want dan krijg je echt mooie dunne plakjes. Leuk op een grote serveerschaal midden op tafel – ziet er feestelijk uit toch?!

Recept: Ananascarpaccio
Voor 4 personen

Ingrediënten:

– 1 ananas
– 1/2 theelepel vers geraspte gember (v stukje verse gember v ongeveer 2cm)
– 1 citroen
– 1 vanillestokje
– 2 eetlepels honing
– peper
– 5 blaadjes, fijngehakte verse basilicum

Bereiding:

– Snijd het kontje van de ananas en vervolgens al draaiend de schil eraf. Hou de ananas bij zijn kroon vast en schuif hem over de mandoline. Ik gebruik stand: slice 1/4 oftewel stand 6.
– Leg de plakjes dakpansgewijs op elkaar op een grote serveerschaal.
– Rasp de citroen boven een kommetje en pers vervolgens ook het sap in de kom.
– Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden, schraap de zaadjes eruit en doe die ook in de kom.
– Voeg gemberrasp, honing en een snuf peper toe en hussel alles goed door elkaar.
– Verdeel de inhoud van de kom over de ananas, dek de schaal af met huishoudfolie en zet minimaal een uur in de koelkast.
– Haal de ananas een kwartier voor het serveren uit de koelkast.
– Verdeel op het allerlaatste moment de basilicum over de schaal en zet de schaal op tafel.

Let op: De ananasschijven hebben een harde kern. Zeg dit tegen je gasten en zorg dat iedereen ook een dessertmes bij zijn bordje heeft om dat weg te snijden. Je kunt uiteraard ook vooraf uit alle schijven afzonderlijk de harde kern vast verwijderen. Dat ziet er alleen wat minder mooi uit bij het serveren.

 

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment