Malse kipfilet uit de oven met dragonsaus
Recept: Kipfilet uit de oven met dragonsaus
Voor 2 personen
Ingrediënten:
Voor de kip:
– 2 kipfilets
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 takjes verse dragon
– versgemalen peper
Voor de saus:
– 4 eetlepels fijngehakte verse platte peterselie
– 4 eetlepels fijngehakte verse dragon
– 1 lenteui, ook het groene deel, fijngehakt
– 1 theelepel grof zeezout
– 1 citroen
– 6 eetlepels olijfolie
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Leg de kipfilets in een ovenschaal. Duw 2 dragontakjes een beetje tussen de kip en sprenkel de olijfolie erover. Geef een paar flinke draaien aan de pepermolen boven de kipfilets en schuif de schaal in de oven.
– Bak de kipfilets in 25 minuten goudbruin en haal dan de schaal uit de oven. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten, terwijl je snel de saus in elkaar draait.
– Doe de peterselie, dragon, lenteui, zeezout in een keukenmixer. Rasp de schil van de citroen en doe de rasp in de mixer. Snijd de citroen vervolgens doormidden en pers één helft uit boven de mixer. Laat alles mixen en giet terwijl de motor draait de olijfolie erbij.
– Haal de kipfilets uit de ovenschaal en snijd ze in plakken.
– Giet de sappen uit de ovenschaal bij de dragonsaus en roer even goed. Proef de saus en breng, indien nodig, op smaak met een beetje extra zout of peper.
– Giet de saus over de kipfilet en serveer. Bon appetit!
Bonjade
november 25, 2014 at 9:09 pmZiet er heerlijk uit…..die saus ook…….die kleur…….
Ga het proberen
Fijne avond
Liefs