Een echte herfstsoep: Knolselderij-pompoen soep
Knolselderij-pompoensoep
Ingrediënten:
Voor 4/6 personen
– 900 gram pompoenvlees (dus zonder schil, pitten), in blokjes
– 500 gram knolselderij (zonder schil), in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 1 teentje knoflook, geperst
– 2 theelepels zout
– 2 theelepels gedroogde rozemarijn
– 1 liter groentebouillon
– verse peper
indien gewenst:
– (zelfgemaakte) knoflookcroutons
Bereiding:
– Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook een minuut of 5.
– Voeg pompoen, knolselderij, zout en rozemarijn toe en stoof, af en toe roerend een minuut of 5.
– Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Doe dan een deksel op de pan en laat op middenhoog vuur ongeveer een half uurtje pruttelen.
– Pureer de soep met staafmixer of in een blender. Breng op smaak met extra zout en een beetje peper.
– Schep de soep in soepkommen, strooi er wat zelfgemaakte knoflookcroutons in geef een flinke draai aan de pepermolen boven iedere kom. Geniet ervan!
Bron: The French market Cookbook – Clothilde Dusolier
Anoniem
november 10, 2014 at 2:33 pmhallo Lisette,
Wat heerlijk dat je weer zo actief bent met de recepten. Ik heb een nog een pompoen en knolselderij liggen en ik ga het komend weekend zeker proberen.
helemaal leuk!
groetjes Marjon
Dorien
januari 27, 2016 at 6:45 pmToevallig hier terecht gekomen omdat ik me afvroeg of iemand de combi aardpeer pompoen gemaakt had. Ik werk steeds restjes op en had dit nog liggen. Ik heb jou soep gemaakt en er stukjes gerookte makreel en kleine stukjes pastinaak bijgedaan. Als garnituur heb ik de pompoenpitten geroosterd in de oven en die erbij gegeten. Surprise surprise… het was heerlijk!!!
Bedankt voor het idee 🙂 .
Lisette
januari 28, 2016 at 10:16 amHi Dorien, jouw versie met een beetje gerookte makreel en geroosterde pompoenpitten klinkt goed. Ga ik ook eens maken.
Andrea de Moor
oktober 22, 2017 at 3:14 pmga van de week proberen
Lisette
oktober 23, 2017 at 1:39 pmLeuk Andrea, laat je me dan even weten wat je ervan vond? Ben benieuwd. Groetjes, Lisette