Waanzinnig lekkere marinade voor kip
Eén van mijn beste ontdekkingen in tijden. Zoet, door de toevoeging van abrikozenjam. Tegelijkertijd ook licht pittig door het gebruik van mosterdpoeder. Deze kipmarinade is gewoon fantastisch. Ik vond hem in Nigella’s heerlijke boek ‘Keuken‘ en moest ik hem gewoon uitproberen. En…yes…we have a winner!
Dit kipgerecht staat bij ons op La Panacée dit seizoen zeker een paar keer op tafel tijdens de table d’hôte avonden. Ik heb de marinade een beetje aangepast naar eigen smaak en dit is mijn versie:
Recept: Licht pittige kipmarinade met abrikozenjam
Ingrediënten:
Voor 2 personen
– 300 gram kipfilet
– 1 rode ui
– 3 eetlepels worchestersaus
– 2 eetlepels ketchup
– 1 theelepel mosterdpoeder
– 1 theelepel verse gember, geraspt
– 1 teen knoflook, geraspt
– 1 eetlepel abrikozenjam
– 1 eetlepel zonnebloemolie
Bereiding:
– Snijd de kipfilet in blokjes.
– Snipper de ui.
– Doe de ui en kipfilet in een kom. Voeg alle overige ingrediënten toe en hussel alles goed door elkaar.
– Dek de kom af en laat minimaal een half uurtje marineren.
– Bak de gemarineerde kip en serveer. Lekker met wat knapperige goudgele Franse frietjes erbij.
cytje
mei 22, 2014 at 10:34 amGeweldig lekker!!! Gisteren uitgeprobeerd, mmmmmmmm:-)
Lisette
mei 23, 2014 at 7:25 amWat leuk dat je hem al gemaakt hebt – en dat het gesmaakt heeft.