Onze Franse Keuken

Aspergetaart

Aspergetaart3.jpg

Quiches | mei 23, 2014 | By

Je wordt momenteel doodgegooid met aspergerecepten. Logisch, want het aspergeseizoen is in volle gang en het is nou eenmaal een verrukkelijke groente. Ook ik ben schuldig – zo heb ik vorige week nog geschreven over aspergesoep. Ik kan me voorstellen dat jullie wat aspergemoe beginnen te worden. Maar…..van de week kwam ik deze leuke aspergetaart tegen in een Frans kooktijdschrift en die vind ik dusdanig origineel dat ik het toch niet kan laten hem met jullie te delen. Mijn laatste aspergerecept van dit jaar – I promise.

Recept: Aspergetaart

Ingrediënten:
Voorgerecht voor 4 personen

– 1 pak bladerdeeg
– 1 bosje witte asperges (250 gram)
– 100 gram ricotta
– 2 eetlepels provencaalse kruiden
– 20 gram versgeraspte parmezaanse kaas
– 2 eetlepels olijfolie
– zeezout & versgemalen peper

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Bedek een bakplaat met bakpapier en leg daar de plak bladerdeeg op en prik daar met een vork gaatjes in. Dek de bladerdeeg af met een 2e laag bakpapier en giet daar bakbonen op.
– Schuif in de oven en bak de bladerdeegplak 15 minuten blind.
– Haal uit de oven, verwijder bakbonen en bovenste laag bakpapier en laat de bladerdeegplak afkoelen.

– Schil de asperges, verwijder het harde stuk aan de onderkant (snij ze af op een lengte dat ze mooi op de bladerdeegbodem passen) en kook ze 13 minuten. Giet af.
– Meng de ricotta met de provencaalse kruiden en 1 eetlepel olijfolie. Voeg royaal zeezout en versgemalen peper toe en meng nog eens goed.
– Smeer de plak bladerdeeg in met de ricotta (hou een klein randje vrij).

– Leg de asperges mooi naast elkaar op een rijtje op de ricotta.
– Rasp de parmezaanse kaas over de asperges en besprenkel de taart met de resterende eetlepel olijfolie.

– Schuif de taart in de oven en bak hem nog 15 minuten. Bon appetit!  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress