Geroosterde aubergine met kikkererwtensalsa

Recept: Geroosterde aubergine met kikkererwtensalsa
Ingrediënten:
Voor 2/4 personen
– 2 aubergines
– 1 eetlepel balsamicoazijn
– 1 eetlepel ketjap manis
– 1 teentje knoflook, geperst,
– 5 eetlepels olijfolie
– 50 gram zwarte olijven, in ringen
– 100 gram kikkererwten uit blik
– 60 gram feta in blokjes
– 1 rode ui, gesnipperd
– 2 tomaten, in kleine blokjes
– zeezout & versgemalen peper
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 160 graden.
– Snijd elke aubergine in de lengte doormidden en snijd een ruitpatroon in het vruchtvlees.
– Verhit drie eetlepels olijfolie in een koekenkan en voeg de aubergines toe met de snijkant naar beneden. Bak de aubergines 5 minuten op middelhoog vuur, tot de onderkanten goudbruin zijn.
– Meng balsamicoazijn, ketjap, knoflook en de resterende twee eetlepels olijfolie in een kleine kom.
– Leg de aubergines in een ovenschaal met de snijkant naar boven. Bestrijk de snijkanten met het balsamicomengsel.
– Zet de ovenschaal in de oven en bak de aubergines 25 minuten, totdat het vruchtvlees lekker zacht is.
– Hussel de olijven, kikkererwten, feta, rode ui en tomaten goed door elkaar. Bestrooi royaal met zout en versgemalen peper.
– Schep de kikkererwtensalsa op de auberginehelften en serveer. Bon appetit!
Anoniem
april 23, 2014 at 10:36 pmHallo Listte,
fijn dat je weer regelmatig blogt,
voor mij een inspiratie bron!
Een vraag,
wat serveer jij nog meer bij bovenstaand recept, rauwkost met rijst of pasta of aardappels?
Groet
Marrian
Lisette
april 25, 2014 at 12:49 pmHi Marrian,
Dank je wel voor je lieve compliment. Ik serveer bij dit recept eigenlijk zo – soms met een stukje vlees ernaast of een frisse salade voor erbij. Rijst, pasta of aardappels laat ik achterwege, want de kikkererwten zijn 'machtig/vullend' genoeg. Groetjes uit Frankrijk, Lisette