Onze Franse keuken

Gekarameliseerde zalm

gekarameliseerdezalm.jpg

Vis | april 13, 2014 | By

Dit recept is van Bill Granger en stond al heel lang op mijn to-test lijstje. Ik was zo benieuwd hoe dit zou smaken. Nou…apart, tikkie Oosters en onweerstaanbaar lekker. Echt een super originele manier om zalm te bereiden. De zalm is zo vol van smaak dat je hem het best met simpele bijgerechten kunt serveren. Ik kies voor rijst, waar ik een beetje gekookte mais en broccoli aan toevoeg. That’s it. Héérlijk – Thanks Bill!

Recept: Gekarameliseerde zalm

Ingrediënten:
Voor 4 personen

– 800 gram zalmfilet met vel, in dobbelstenen gesneden
– 1 rode ui, in ringen
– 3 eetlepels zonnebloemolie
– 3 tenen knoflook, in dunne plakjes
– 3 eetlepels sojasaus
– 115 gram bruine basterdsuiker
– 3 eetlepels vissaus (Nuöc Màm)
– 1 eetlepel limoensap
– versgemalen peper

Bereiding:
– Verhit twee eetlepels olie in en grote koekenpan op hoog vuur.
– Bak de zalmblokjes in een paar minuten rondom lichtbruin. Schep ze uit de pan en leg op een bord.
– Zet het vuur wat lager en voeg de resterende eetlepel olie toe. Bak de plakjes knoflook en ui al roerend zo’n minuut of drie. Roer er dan de sojasaus, suiker en vissaus door.
– Doe de zalm weer in de pan en kook de stukken 1 à 2 minuten mee, tot de saus donker en stroperig is.
– Roer de limoensap erdoor en breng op smaak met flink wat versgemalen peper. Serveer en geniet!

Bron: In de Keuken – Bill Granger

Comments

  1. Leave a Reply

    Rick Meijer
    januari 31, 2020

    Dit gerecht is werkelijk verrukkelijk!!!Merci

    • Leave a Reply

      Lisette
      januari 31, 2020

      Dank je wel Rick – leuk dat het zo in de smaak valt 🙂 Fijn weekend.

Leave a Comment