Onze Franse keuken

Een lust voor het oog: Bietjescouscous met geitenkaas

Bietjescouscous.jpg

Bijgerecht, Vega | april 19, 2014 | By

Met couscous kan je alle kanten op. Tijdens het voorjaar en de zomer vind ik het heerlijk als een soort salade en in de winter een ideale begeleider van (lams)stoofpotten. Deze saladevariant vond ik van de week in één van mijn vele receptmappen. Ik heb jarenlang verwoed ‘te-maken-recepten’ gescheurd uit tijdschriften als Tip Culinair, Delicious en Elle eten. Van tijd tot tijd pak ik er weer eens zo’n receptenmap bij om wat inspiratie op te doen. Dit gerecht zag er zo mooi uit en bovendien snel te maken. Tijd om eens te testen of het real-life resultaat er net zo mooi uitziet als de smaakvolle foto. Dat is toch altijd maar weer even afwachten.

Nou, de foto klopt hoor. De bietjes geven de couscous echt een prachtige roze-rode kleur. Deze salade kan je met gepaste trots op tafel zetten. Ik ga dat dit seizoen in ieder geval doen, want ik weet zeker dat onze gasten dat wel kunnen waarderen. De zachte geitenkaas en frisse bieslook maken het helemaal af.

Recept: Bietjescouscous

Ingrediënten:
Voor 4/6 personen

– 300 gram couscous
– 300 ml groentebouillon
– 250 gram gekookte bietjes
– 1 tomaat
– 1 bosje bieslook
– 3 eetlepels olijfolie
– 3 eetlepels citroensap
– 100 gram zachte geitenkaas

Bereiding:

– Doe de couscous in een schaal en giet de bouillon erover. Laat 5 minuten staan, en roer dan goed door om klontjes te vookomen.
– Snijd de bietjes en de tomaat in kleine blokjes en bewaar het sap.
– Roer de bietjes en tomaat samen met 2 eetlepels van het bietensap door de couscous.
– Giet de olijfolie en het citroensap erbij en roer nogmaals goed door.
– Knip de bieslook in kleine stukjes en roer door de couscous.
– Doe de couscous in kommetjes en garneer ieder kommetje met wat zachte geitenkaas. Serveer en geniet!

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment