Onze Franse Keuken

Terug van weggeweest….

Rondom La Panacée | maart 24, 2014 | By

We zijn weer thuis! Bijna drie weken brachten we door in Nederland. Voor de start van seizoen 2014 wilden we nog even familie en vrienden zien en natuurlijk onze kleine dames showen. Een feest was het. Ondanks ons relatief lange verblijf lukte het helaas niet om met iedereen af te spreken, want de dagen vlogen echt voorbij.

En dan nu….aan de slag!! Over twee en een halve week staan de eerste gasten namelijk alweer op de stoep. Ik moet echt nog even schakelen. Normaal gesproken gebruiken we de wintermaanden om bij te tanken na een druk seizoen, maar door de komst van onze kleine spruit Annick was rust dit keer (heel) ver te zoeken. Net als alle ouders met jonge kinderen zijn we enigszins vermoeid door de gebroken nachten. To say the least…Hoe wij komend seizoen moeten gaan draaien met de meiden erbij is mij nog een raadsel. Ik probeer er maar niet teveel over na te denken. Het gaat gewoon lukken. Uiteraard heb ik wel de nodige voorzorgsmaatregelen genomen qua kinderopvang.

Zo gaat Annick vanmiddag voor het eerst wennen op de Franse crèche. Dat geeft me een heel dubbel gevoel. Aan de ene kant vind ik haar met 3,5 maand nog veel te klein, maar aan de andere kant moeten wij hier wel een bedrijf runnen. Gelukkig gaat Marie altijd met veel plezier en daar hou ik me dan maar aan vast. Gedurende de uurtjes dat onze kindjes bij de lieve crècheleidsters zijn, heb ik even mijn handen vrij en kan ik meters maken op La Panacée. Ach..het bekende ‘moeder-werk’-dilemma, waar jullie je in zullen herkennen denk (en hoop) ik ?!

Op kookgebied heb ik afgelopen winter veel minder uitgevoerd dan ik wilde. Tegen de tijd dat de meisjes op bed liggen heb ik geen puf meer om te kokkerellen, laat staan nieuwe recepten uit te testen. We eten nu dan ook opvallend veel tosti’s, pizza’s en andere snel-klaar happen. Hangend op de bank voor de tv 🙂 Gelukkig heb ik wel wat leuke nieuwe gezonde soeprecepten ontdekt.

Tja, en door alle bovenstaande dingen is mijn blog erbij ingeschoten, zoals jullie al hebben gemerkt. Ik ga daar de komende tijd hopelijk verandering in brengen, want ik krijg altijd enorm veel energie van bloggen. Dat kan ik juist nu zo goed gebruiken.
Om mezelf een beetje houvast te geven heb ik het volgende to-do testlijstje opgesteld:

– walnotentaart
– romige witlofsoep
– gnocchi salade
– zoetzure rijstnoedel salade met garnalen
– gekarameliseerde zalm

Die recepten ga ik de komende tijd in ieder geval testen en daar zal ik, indien lekker genoeg, over bloggen. En daarna?….ach, dat zien we dan wel weer….first things first….aan de slag dus!

10 Comments

 1. Esther

  maart 24, 2014 at 9:39 pm

  Welkom terug! Fijn dat het zo leuk was in Nederland. En fijn dat je weer lekkere recepten gaat posten. Ik kijk nu al uit naar de walnotentaart en de zalm. Succes met de start van het seizoen (en de voorbereidingen).
  Groetjes, Esther

  Reply
 2. Anoniem

  maart 25, 2014 at 12:25 pm

  Vond het al verdacht stil hier 🙂 Fijn dat jullie het lekker hebben gehad! Succes met het nieuwe seizoen, zal idd vast wel even moeilijk zijn om in het ritme te komen. Maar maak het jezelf niet te moeilijk met nieuwe recepten als je geen tijd hebt, want ook jullie "oude" repetoir is heerlijk en dan komt het vanzelf wel weer! Succes met alle voorbereidingen en geniet van jullie mooie meiden! Gr. Esmée

  Reply
 3. Lisette

  maart 25, 2014 at 4:14 pm

  Dank je Esther – leuk om gelijk weer een lief berichtje van je te krijgen. Dit is nou precies wat ik bedoel – hier kan je toch alleen maar energie van krijgen ?! 🙂 Groetjes uit Frankrijk, Lisette

  Reply
 4. Lisette

  maart 25, 2014 at 4:16 pm

  Hi Esmée, wat leuk om weer van je te horen. Alles goed bij jullie hoop ik? Bedankt voor je lieve compliment en opbeurende woorden. Komt inderdaad vast helemaal goed 🙂 groetjes uit Frankrijk, Lisette

  Reply
 5. Anoniem

  maart 25, 2014 at 8:24 pm

  Dag Lisette,
  ik vond het stil, echter inspiratie haalde ik ruimschoots uit je blog,
  heerlijke boeuf gemaakt, welke smaakvol in ontvangst werd genomen,
  de soepen, ik geniet ervan.
  Fijn dat jullie genoten hebt bij degenen waar je van houd,
  geniet van je meisjes,
  is zo leuk en het gaat zo snel!!
  Een goed seizoen toegewenst!!

  hart groet

  Marrian

  Reply
 6. Lisette

  maart 26, 2014 at 8:25 am

  Hi Marrian, dank voor je lieve bericht. Fijn dat je, ondanks mijn afwezigheid de afgelopen tijd toch uit de voeten kon met de recepten op mijn blog. Blij dat je boeuf in de smaak viel. Veel groetjes, Lisette

  Reply
 7. Anoniem

  maart 26, 2014 at 3:09 pm

  Hee Lisette,
  Komt goed met de meisjes! Het is het bekende dilemma van alle werkende moeders… Succes met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen! Even omschakelen maar als de gasten er weer zijn gaat het vast weer goed….
  Groet aan Arjan, knuf voor de meisjes!
  Ankie (ook van Erwin en de meiden)

  Reply
 8. Nell Nijssen

  maart 27, 2014 at 10:04 pm

  Maak je niet te druk om je blog. Trouwe lezers blijven komen, ook al is het even stil. Bovendien zijn je kindjes en je werk veel belangrijker. Als je zo af en toe een lekker typisch gerechtje laat zien, ben ik dik tevreden.

  Reply
 9. Lisette

  maart 30, 2014 at 4:23 pm

  Hi Ankie, Wat leuk om je terug te zien op mijn blog. Alles goed met jullie? .Lukt het je nog om af en toe een receptje uit te proberen? Veel groetjes voor jullie alle vier, Lisette

  Reply
 10. Lisette

  maart 30, 2014 at 4:26 pm

  Hi Nell, ja dat is natuurlijk ook zo. Blijf het fantastisch vinden hoe trouw blogvolgers zijn. Echt geweldig. Ik zou me namelijk heel goed voor kunnen stellen dat na een paar keer kijken en geen nieuwe berichtjes zien men zoiets heeft van 'ja,daaaag'…maar dat blijkt gelukkig helemaal niet waar. Dank voor je lieve aanmoedigende woorden. Groetjes, Lisette

  Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress