Fantastische gemarineerde Lamskoteletjes
Het is alweer een tijd geleden dat ik iets met lamsvlees heb gepost. Niet zo vreemd, want ik ben er dan wel dol op, maar Arjan is niet zo’n fan. Dan maak je het toch wat minder snel klaar. Jammer, maar helaas. Soms kan ik de verleiding niet weerstaan, zoals van de week, toen de lamskoteletjes in de aanbieding waren.
Ik heb ze een paar uurtjes laten trekken in een marinade van yoghurt met komijn. Daarna is het een kwestie van even aanbakken en genieten maar (ja, Arjan ook). Dit heerlijke gerecht is gebaseerd op een Nigella-recept, afkomstig uit haar fantastische kookboek Voor altijd zomer. Nigella geeft daar een recept voor 20 lamskoteletten en dan heb je een hele bol knoflook nodig. Begrijp me niet verkeerd – ik ben dol op lamsvlees, maar voor 2 personen is 20 stuks echt wat te gortig. Vandaar dat ik het recept iets heb aangepast – genoeg voor het marineren van 6 lamskoteletjes.
Recept: In yoghurt en komijn gemarineerde lamskoteletjes
Ingrediënten:
– 6 lamskoteletten
– 1 grote teen knoflook
– 1 eetlepel komijnpoeder
– 1 flinke snuf zeezout
– 250 ml griekse yoghurt
Bereiding:
– Meng de yoghurt met het komijnpoeder. Pers de knoflook uit boven de yoghurt en roer het goed door. Voeg een flinke snuf zeezout toe (wees royaal!) en meng nog één keer goed.
– Leg de lamskoteletjes in een ondiepe schaal en giet de yoghurt erover. Meng alles goed met je handen, totdat de koteletjes zijn bedekt met een laagje yoghurt. Dek de schaal af en zet een paar uurtjes in de koelkast.
– Haal de koteletjes uit de marinade, dep ze een beetje droog met wat keukenpapier en bak ze een paar minuten aan iedere kant, totdat ze de gewenste gaarheid hebben. Bon appetit!
Ik serveer deze lamskoteletjes met een heerlijke frisse saus – Cacik. Benieuwd naar deze saus? Kijk dan vrijdag weer even op mijn blog, want dan post ik het recept.