Artisjok met vinaigrette
Zoals beloofd, twee manieren om artisjok te serveren – dit is de eerste en meest klassieke manier. Gewoon met een schaaltje vinaigrette erbij om de blaadjes in te dippen. Om er toch een eigen draai aan te geven, doe ik het volgende: ik verwijder de binnenste blaadjes van iedere artisjok en schraap voorzichtig het hooi van de bodem. Ik giet dan voor het serveren vast een beetje vinaigrette in de artisjok. Dit kan dan vast een beetje in de bodem trekken tijdens het eten van de blaadjes. De rest van de vinaigrette geef ik er uiteraard in een schaaltje bij.
Recept: Artisjok met vinaigrette
Ingrediënten:
Voor 2 personen
– 2 (gekookte) artisjokken
– 1/4 rode ui, fijngesnipperd
– 1 theelepel grove mosterd
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels zonnebloemolie
– zeezout & versgemalen peper
Bereiding:
– Kook de artisjokken volgens de stap voor stap methode
– Verwijder de binnenste blaadjes en schraap voorzichtig het hooi van de bodem.
– Klop voor de vinaigrette olijfolie, zonnebloemolie, mosterd, citroensap goed door elkaar,totdat je een dikkig mengsel krijgt. Roer de fijngesnipperde ui erdoor en breng op smaak met royaal zout en peper.
– Zet de artisjokken op een bordje en giet in iedere artisjok een klein beetje vinaigrette. Giet de rest van de vinaigrette in twee schaaltjes en serveer bij de artisjok.
Hans Haan
maart 28, 2017 at 12:41 pmMmmmm, ze waren heerlijk. En het is ontspannen l-a-n-g-z-a-a-m eten.