Onze Franse keuken

Artisjok met frisse tomatendressing

Artisjoktomaat.jpg
Dit vind ik zelf de leukste manier om artisjok te presenteren als voorgerecht. Het ziet er toch superfleurig uit met die rode stukjes?! Je schept de tomaat op je blaadjes en hapt ze zo mee als je met je tanden de onderkant uit het blaadjes schraapt. Heerlijk! Weer eens wat anders dan een klassieke vinaigrette.
 
Recept: Artisjok met tomatendressing
 
Ingrediënten:
Voor 2 personen
 
– 2 (gekookte) artisjokken
– 2 tomaten

– 1 eetlepel fijngehakte verse bieslook
– 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
– 1 eetlepel gedroogde dragon
– 6 eetlepels olijfolie
– 1/2 theelepel suiker
– zeezout & peper

Bereiding:

– Kook de artisjokken volgens de stap-voor-stap methode.
– Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
– Doe de stukjes tomaat in een kommetje en voeg olijfolie, kruiden en suiker toe. Hussel alles goed door elkaar en voeg royaal zeezout en versgemalen peper toe. Laat de dressing zo, bij kamertemperatuur een half uurtje trekken om de smaken op elkaar in te laten werken.
– Zet de gekookte artisjokken op een leuk serveerbordje.

Bron: Dit is een eigen versie van ‘Artichauts au sauce vierge’ uit De keuken van Frankrijk

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment