Artisjok met frisse tomatendressing
– 1 eetlepel fijngehakte verse bieslook
– 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
– 1 eetlepel gedroogde dragon
– 6 eetlepels olijfolie
– 1/2 theelepel suiker
– zeezout & peper
Bereiding:
– Kook de artisjokken volgens de stap-voor-stap methode.
– Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
– Doe de stukjes tomaat in een kommetje en voeg olijfolie, kruiden en suiker toe. Hussel alles goed door elkaar en voeg royaal zeezout en versgemalen peper toe. Laat de dressing zo, bij kamertemperatuur een half uurtje trekken om de smaken op elkaar in te laten werken.
– Zet de gekookte artisjokken op een leuk serveerbordje.
Bron: Dit is een eigen versie van ‘Artichauts au sauce vierge’ uit De keuken van Frankrijk