Onze Franse keuken

Stamppot rode ui – rucola

Rodeuienstamppot.jpg

Aardappelen, Bijgerecht | februari 5, 2014 | By

Deze originele stamppot met rode ui zag ik een tijdje geleden bij Born2Cook. Raymon Beuk liet in zijn programma een aantal stamppotvarianten de revue passeren en deze sprak me gelijk aan. Weer eens wat anders en bovendien ben ik dol op ui. De uien worden met knoflook in een flinke scheut olijfolie en boter langzaam gegaard in de oven en vervolgens gemengd met kruimige aardappelen. Raymond voegt dan nog wat bieslook toe, maar ik koos in mijn variant voor rucola. Ik serveerde deze stamppot met mijn favoriete gehaktballen erbij. Smullen!

Recept: Rode uien stamppot met rucola

Ingrediënten:
Voor 3/4 personen

– 600 gram geschilde aardappelen, in blokjes
– 2 rode uien
– 3 tenen knoflook
– 75 ml olijfolie
– 50 gram gezouten roomboter
– 50 gram rucola
– zeezout & versgemalen peper

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Schil de uien en snijd ze in achten. Doe ze in een braadslee.
– Pel de tenen knoflook en hak ze grof. Strooi de stukjes in een braadslee.
– Giet de olijfolie over de uienpartjes en voeg ook de roomboter in blokjes toe.
– Schuif de braadslee in de oven en gaar de uien een half uur.
– Kook in de tussentijd de aardappelen (voeg zout toe aan het kookwater).
– Giet de aardappelen af en stamp fijn.
– Voeg de inhoud van de braadslee – dus ook al het vocht – bij de aardappelen.
– Voeg de rucola toe en hussel alles goed.
– Breng op smaak met zeezout en versgemalen peper. Bon appetit!

Lekker met een gehaktbal erbij. Mijn favoriete gehaktbalrecept vind je HIER

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment