Onze Franse keuken

Pasta met salami, venkel en tomaat van Jamie

pastavenkelJamie.jpg

Pasta | januari 13, 2014 | By

Comfort food – dat is de juiste omschrijving van deze snelle simpele pasta. Met een minimaal aantal ingrediënten creëer je in een handomdraai een super lekkere maaltijd. Ook ons dochtertje Marie van bijna 2 zat te smikkelen – een echt familierecept dus.
 
Jamie voegt aan het einde wat krokant broodkruim toe – pangritata genaamd. Dat leek mij nou een overbodige toevoeging toen ik het recept las, maar man wat zat ik er naast. Neem even de moeite om het te maken – kost je hoogstens 5 minuten – maar echt zo ontzettend de moeite waard. Daarmee til je deze pasta van een fijne 7 naar een hele hele dikke 8!
 
Recept: Pasta met salami, venkel en tomaat 
 
Ingrediënten:
Voor 4 personen
 
– 4 eetlepels olijfolie
– 120 gram salami
– 2 tenen knoflook
– 1 theelepel venkelzaad
– 1 venkel
– 1 groot blik gepelde tomaten (à 800 gram)
– spaghetti voor 4 personen
– versgemalen peper & zeezout
 
Voor de pangritata:
– 1 stuk oud brood (of 2 witte boterhammen roosteren)
– 1 theelepel gedroogde rozemarijn
– 4 eetlepels olijfolie
 
Bereiding:
 
– Snijd de salami in kleine reepjes en de teentjes knoflook klein
– Doe de olijfolie in een pan en voeg knoflook en salami toe. Bak het geheel even aan op laag vuur. 
– Kneus het venkelzaad in de vijzel of met een mes en voeg toe.
– Snijd de venkel in dunne plakken en voeg toe. Zet het vuur nu middenhoog, doe een deksel op de pan en laat even 5 minuten stoven.
– Voeg dan de gepelde tomaten toe, breek de hele tomaten in wat kleinere stukjes met een houten lepel en breng het geheel aan de kook. Laat een minuut of 20 koken op laag vuur totdat de saus wat is ingedikt. Gebruik die tussentijd om je pangritata te maken en spaghetti te koken.
– Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
– Doe voor de pangritata de stukjes oud brood (of geroosterde boterham) samen met de rozemarijn in de keukenmachine en maal kort totdat je een grof kruim hebt.
 

– Bak het kruim vervolgens in een koekenpan een paar minuten in wat olijfolie tot het krokant is.

 
– Giet de spaghetti af.
– Breng de tomatensaus op smaak met peper en zeezout.
– Roer de pasta door de tomatensaus. Schep de pasta in diepe borden en bestrooi ze voor het serveren met een beetje pangritata. Bon appetit! 
 
Bron: Dit recept komt uit Happy Days met The Naked Chef– Jamie Oliver

 

 

 

 

 

 

 

Comments

  1. Leave a Reply

    Caroline Brouwer
    januari 13, 2014

    Lekker! Deze pasta maak ik ook regelmatig. Een favoriet hier! Die pangritata werd vroeger gemaakt door arme mensen omdat Parmezaanse kaas te duur was. En oh wat is dat er lekker op!

  2. Leave a Reply

    Lisette
    januari 13, 2014

    Hi Caroline, wat een leuk weetje! Ik vind het echt een ontdekking, die pangritata. Ga ik ook gebruiken bij andere pasta's.

Leave a Comment