Onze Franse keuken

Gezonde soep van de week: Knolselderij-walnotensoep

knolselderijsoep.jpg

Soepen | januari 20, 2014 | By

 
Het speciale aan deze simpele soep is dat je wat gepelde walnoten meekookt. Klinkt misschien wat ongewoon, maar ik heb het getest en het is echt heel lekker. Ik combineerde knolselderij al eerder met kastanje (zie Kastanjesoep) – dus waarom niet eens een keertje proberen met walnoot? Wij hebben namelijk een enorme voorraad walnoten (oogst van onze bomen) en ik zoek altijd weer nieuwe gerechten waar ik ze in kan verwerken.
 
De walnoten geven de soep een dikke fluweelachtige structuur. Het is dus een vrij dikke soep, dat is ook de bedoeling, maar als dat nou niet zo je ding is – verdun hem dan met wat extra water/bouillon – dan is hij nog steeds bijzonder smakelijk.
 
Recept: Knolselderij-walnotensoep
 
Ingrediënten:
Voor 4/6 personen
 
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, gesnipperd,
– 1 stengel bleekselderij, in dunne plakjes
– 1 knolselderij (ongeveer 500 gram na schillen) in blokjes
– 2 eetlepels Pastis/Pernod (anijslikeur)
– 1,25 liter groente- of kippenbouillon (ik gebruik overigens kippenbouillon)  
– 50 gram gepelde walnoten
– 1 laurierblaadje
– zeezout & versgemalen peper
 
Bereiding:
 
– Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit daarin de ui en bleekselderij, totdat de ui glazig is.
– Voeg de knolselderij toe en giet de Pastis erbij en roer even goed door. Laat de Pastis even inkoken.
– Giet dan de bouillon erbij en voeg walnoten en het laurierblaadje toe.
– Breng het geheel aan de kook, doe dan een deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat het geheel een half uurtje pruttelen.
– Verwijder het laurierblaadje, pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zeezout en versgemalen peper. Verdun de soep eventueel met wat water/bouillon. Bon appetit! 

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment