Gezonde soep van de week: Broccolisoep
In het kader van gezonder leven, ga ik wat vaker soep eten tijdens de lunch. Lekker voedzaam en het geeft snel een verzadigd gevoel. Eén broodje of boterham erbij en ik kan de middag door. Op deze manier voorkom ik dat ik (te)veel brood eet. Bovendien is het een mooie manier om mijn dagelijkse portie groente binnen te krijgen!
Ik maak één keer per week een pan soep om daar meerdere keren van te lunchen. Dan is het ook geen drempel, als in ‘ja, dag…kost me te veel tijd’ – het is zo gemaakt en heel makkelijk in individuele porties in te vriezen. De komende weken zal ik iedere week een soep van de week posten – dit is de eerste: Broccolisoep! Qua smaak doet deze soep mij een klein beetje aan erwtensoep denken.
Recept: Broccolisoep
Ingrediënten:
Voor 4/6 personen
– 1 wortel
– 1 stengel selderij
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 1 eetlepel olijfolie
– 500 gram broccoli (roosjes+stam)
– 1,25 liter water
– 2 bouillonblokjes (groente of kip)
– 2 laurierblaadjes
– versgemalen peper
– zeezout
Bereiding:
– Snijd de wortel, selderij en ui in kleine blokjes.
– Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de wortel, selderij en ui een paar minuten aan.
– Knijp de tenen knoflook uit boven de pan en roer door de groente.
– Snijd de broccoli in kleine stukken, zowel de roosjes als de stam en voeg toe.
– Giet het water erbij en breng het geheel aan de kook.
– Voeg, zodra het water kookt, de bouillonblokjes en laurier toe en roer goed door.
– Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat het geheel 25 minuten zachtjes koken.
– Verwijder de laurier en pureer de soep met een staafmixer.
– Breng het geheel op smaak met versgemalen peper en zeezout. Bon appetit!
Deze soep at ik samen met een geroosterde volkoren boterham met zelfgemaakte zalmsalade.
Een aanrader!
Anoniem
januari 16, 2014 at 12:09 pmik heb hem al gemaakt en was super lekker, geen hele dikke soep gelukkig en gezond. Bij ons ging de pan in 1 avond leeg.
Komt deze broccolisoep ook bij het kopje recepten / soepen? Kon hem daar niet vinden.
Nog gefeliciteerd met de geboorte van jullie tweede dochter, heel veel geluk met z'n viertjes.
groetjes Marjon
Anoniem
januari 24, 2014 at 8:49 amGoed idee van elke week een soep. Loop nog een week achter. Eet deze week 5 keer de broccolisoep. Bewaar de soep in porties in de koelkast . Heb zelf 1/4 deel voor het pureren eruit gehaald en daarna weer toegevoegd. voor wat bite. Ook heb ik er elke dag een flinke eetlepel afgespoelde mais uit een potje door gedaan. Bedankt voor je recepten.
Groetjes Mieke R
Lisette
februari 2, 2014 at 12:08 pmHi Marjon,
Ik heb hem erbij gezet. Moest sowieso de receptenindex weer eens updaten. Dat gaat niet automatisch helaas en daar moet ik af en toe even tijd voor maken 🙂 Groetjes, Lisette
Lisette
februari 2, 2014 at 12:09 pmHi Mieke, klinkt ook goed – jouw variant. Ga ik ook eens maken. Groetjes, Lisette
Anoniem
februari 13, 2014 at 11:26 amDag Lisette,
ga door met het delen van al je lekkere recepten,
je inspireert,
ik gebruik er veel, ga nu de broccolisoep maken,
vorige week witte bonen- en knolselderij-walnootsoep gemaakt, verrukkelijk!!
groet
Marrian