Onze Franse Keuken

Gezond, lekker en eenvoudig: Zalm pocheren

zalmpocheren.jpg

stap-voor-Stap, Vis | januari 6, 2014 | By

Tijdens de feestdagen heb ik weer kunnen genieten van de vele fijne kookspecials op tv. Een ideale manier om wat culinaire inspiratie op te doen. Zo ook dit idee om zalmfilet te pocheren. Ik pocheer eigenlijk nooit iets en zelf zalm pocheren zou eerlijk gezegd niet zo snel bij me zijn opgekomen. Het programma van Gordon Ramsay – ‘Ultimate Christmas’ – heeft daar verandering in gebracht. Gordon laat het er zo eenvoudig uitzien – ingrediënten in een braadslee, paar minuten op hoog vuur en dan vuur uit en simpelweg af laten koelen – easy does it.

Dat moest ik gewoon zelf uitproberen. Gisteren heb ik maar eens de proef op de som genomen en inderdaad: Zo gepiept en verbluffend lekker! Bovendien is het ook nog eens super gezond. Wat wil je nog meer? Gordon verwerkt de zalm in een heerlijke salade Niçoise, maar ik gebruikte het voor een pasta. Fantastisch! Ook eens proberen?

Recept: Zalmfilet pocheren

Ingrediënten:

– mooi stuk zalmfilet (ik had meerdere kleine stukken – in totaal 700 gram)
– water
– 1 venkel
– 5 stengels bleekselderij
– 1 ui
– witte wijn
– dragonazijn
– 4 stuks steranijs
– 1 eetlepel (witte) peperkorrels
– klein bosje platte peterselie
– 2 laurierblaadjes
– 1 citroen

Bereiding:

– Bekijk en volg de instructies van de master ‘Gordon Ramsay’ himself:

Benieuwd naar mijn pasta met gepocheerde zalm?
Kijk dan aanstaande woensdag weer even op mijn blog voor het recept.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress