Onze Franse Keuken

Tips verlanglijstje – 5 gave Kookboeken

november 22, 2013 | By

Ik kreeg van de week een mailtje van Els met de vraag of ik misschien wat kookboeken kon aanraden voor op haar verlanglijstje. Dat vond ik zo leuk dat ik besloot om er aandacht aan te besteden op mijn blog. Wie weet ben jij ook op zoek naar wat suggesties. Dus bij deze: mijn 5 tips voor niet alledaagse en originele kookboeken:

Engelstalig:
The French Market – Clothilde Dusolier
– recepten voor heerlijke groentegerechten. Per seizoen ingedeelde originele vegetarische heerlijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ‘haricot vert salade met rode rijst en amandelen’ of  ‘mais-citroen koekjes’? Ik ben fan van dit Engelstalige kookboek van de blogster van Chocolate&Zucchini. Clothilde is hier in Frankrijk inmiddels een beroemdheid met vaste columns in gerenommeerde kooktijdschriften.

Sunshine on a plate – Shelina Permalloo
– ik ben dol op Masterchef (de Australische en Engelse variant dan) en heb met verbazing zitten kijken naar de creaties van Shelina – de mangokoningin van seizoen 2012 Engeland. De terechte winnares. Dit is haar eerste kookboek en wat voor één. Leuke verrassende recepten van deze van Mauritius afkomstige dame – van rundvleesstoofpot met papaya tot mango crème brûlée.

Nederlandstalig:

Taarten – Marina Mari
Dit boek kreeg ik afgelopen jaar van mijn ‘samen koken op afstand’ vriendin Inge. Een mooi gestyleerd boek met 140 verschillende en zeer duidelijke taartrecepten. Van cupcake tot bruidstaart.
Ons kerstdessert komt dit jaar uit dit boek (half december te vinden op mijn blog)
 Leuk voor de bakfanaten….!

Nobody does it better – Trish Deseine
– een NL talig Kookboek over de Franse keuken mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Ik vind ‘Nobody does it better: Koken als een Française’ een aanrader. Leuk geschreven door deze Ierse auteur van Franse kookboeken. Vol Franse klassiekers, maar daarnaast ook leuke nieuwe Franse kooktrends. Van traditionele ‘Crepe Suzette’ tot superhippe ‘ceviche van makreel met mosterd en sorbetijs van lychees’. Voor ieder wat wils..
  
Jeruzalem – Ottolenghi
– Last but not least…deze mag gewoon niet ontbreken in het lijstje. Misschien een inkopper, maar ik vind dat dit boek echt niet mag ontbreken in je verzameling. Niets dan lof voor dit prachtige boek vol bijzondere, heerlijke geurige en kleurrijke recepten. Echt een must-have! Een voorproefje? Bekijk dan eens de recepten op mijn blog, die ik uit dit boek heb gemaakt:
Salade van pittige kikkererwten
Aubergine met chermoulapuree uit de oven

1 Comment

  1. belgisch hardsteen aanrechtblad

    november 3, 2014 at 3:48 pm

    bedankt!

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress