Snelle pasta met worst, paprika, geitenkaas en appelstroopsaus

Recept: Snelle pasta met worst, paprika, geitenkaas en appelstroopsaus
Ingrediënten:
Voor 2/4 personen
– 300 gram braadworst
– 2 eetlepels olijfolie
– 150 gram champignons
– 1/2 rode paprika
– 1/2 groene paprika
– 1/2 gele paprika
– 1/2 courgette
– 1 eetlepel kerriepoeder
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 150 ml kokend water
– 1/2 kruidenbouillonblokje
– 2 eetlepels rode wijn
– 1 eetlepel appelstroop
– 50 gram zachte geitenkaas
– pasta naar keuze voor 2-4 personen (ik gebruik ‘penne’)
Bereiding:
– Snijd de braadworst in grove stukken, de champignons en courgette in dunne plakjes en de paprikahelften in dunne reepjes.
– Verhit de olijfolie in een koekenpan en braad de stukjes worst aan.
– Voeg champignons, courgette en paprikareepjes toe en strooi kerriepoeder en paprikapoeder erover.
– Bak alles al roerend een minuut of drie tot vijf op halfhoog vuur.
– Los het halve bouillonblokje op in het kokende water en giet dit in de pan.
– Voeg rode wijn en appelstroop toe en roer alles goed door elkaar.
– Breng het geheel op hoog vuur aan de kook, draai dan het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat nog 10 minuten pruttelen.
– Kook de pasta volgens de bereidingstijd op het pak in die 10 minuten stooftijd. Heeft je pasta langer nodig, zorg er dan voor dat je dit vast wat eerder opzet.