Sinterklaastaart: Speculaas & Peer
– 4 rijpe peren (type conference of poire william)
– 1 eetlepel citroensap
– 150 gram gezouten roomboter op kamertemperatuur
– 100 gram amandelspijs
– 4 eieren
– 150 gram bloem
– 1 eetlepel koekkruiden
– zout
– 100 gram speculaasjes
– 5 eetlepels abrikozenjam
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Schil de peren, verwijder de klokhuizen en besprenkel ze met het citroensap.
– Meng in je keukenmachine de boter met de amandelspijs tot een romige massa.
– Klop één voor één de eieren erdoor.
– Voeg vervolgens de bloem, koekkruiden en een snufje zout toe en meng alles tot een beslag.
– Verkruimel de speculaasjes en spatel ze door het beslag.
– Schep het beslag in een ingevette taartvorm en druk de peren in het beslag met de bolle kant naar boven.
– Schuif de taart in de oven en bak 40 minuten.
– Haal de taart uit de oven en bestrijk de bovenkant met de abrikozenjam. Zet de taart dan nog 10 minuten terug in de oven.
– Laat de taart volledig afkoelen in de vorm.