Onze Franse keuken

Sinterklaastaart: Speculaas & Peer

Sinterklaastaart.jpg

Taart | november 26, 2013 | By

 
 
 
 
Helemaal in de Sinterklaassfeer – deze heerlijke taart met speculaas en peren. Hij stond een tijd terug in het jubileumnummer van de Allerhande en toen dacht ik al – die ga ik bakken voor Sinterklaas. Qua structuur is dit eigenlijk eerder een soort kruidkoek dan een taart. De peer maakt hem lekker smeuïg.

 

Recept: Sinterklaastaart
 
Ingrediënten:

– 4 rijpe peren (type conference of poire william)
– 1 eetlepel citroensap
– 150 gram gezouten roomboter op kamertemperatuur
– 100 gram amandelspijs
– 4 eieren
– 150 gram bloem
– 1 eetlepel koekkruiden
– zout
– 100 gram speculaasjes
– 5 eetlepels abrikozenjam

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Schil de peren, verwijder de klokhuizen en besprenkel ze met het citroensap.
– Meng in je keukenmachine de boter met de amandelspijs tot een romige massa.
– Klop één voor één de eieren erdoor.
– Voeg vervolgens de bloem, koekkruiden en een snufje zout toe en meng alles tot een beslag.
– Verkruimel de speculaasjes en spatel ze door het beslag.
– Schep het beslag in een ingevette taartvorm en druk de peren in het beslag met de bolle kant naar boven.
– Schuif de taart in de oven en bak 40 minuten.
– Haal de taart uit de oven en bestrijk de bovenkant met de abrikozenjam. Zet de taart dan nog 10 minuten terug in de oven.
– Laat de taart volledig afkoelen in de vorm.  

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment