Pindasaus in een handomdraai

Satésaus kent men niet in Frankrijk. In de supermarkt een handig Conimex achtig kant-en-klaar bakje scoren? Vergeet het maar. Nou mis ik het eigenlijk ook helemaal niet, maar toen we van de week frietjes gingen bakken had ik er ineens zo’n ontzettende trek in. Friet met mayonaise, pindasaus en uitjes. Mjammmm.
Pindakaas hebben we meestal wel in huis (meegebracht door familie en vrienden) en daarmee draaide ik zelf even een kommetje pindasaus in elkaar. Zo gedaan en eigenlijk nog lekkerder dan een kant-en-klaar variant ook…Zo maak ik hem:
Recept: Pindasaus in een handomdraai
Ingrediënten:
– 3 eetlepels pindakaas
– 1 eetlepel ketjap manis
– 3/4 theelepel sambal
– 1 theelepel suiker
– 1 teentje knoflook, geperst
– 1/2 theelepel gemberrasp
– 1 eetlepel ketchup
– 4 eetlepels melk
– 8 à 10 eetlepels water
Bereiding:
– Verwarm alle ingrediënten al roerend in een steelpannetje op middenhoog vuur.
– Voeg indien nodig nog wat extra melk en/of water toe als de saus te dik is voor je (ik hou van stevige klodder pindasaus, die lekker aan je frietje blijft hangen :-))
Anoniem
november 13, 2013 at 1:58 pmDe supermarkten in Frankrijk gaan sinds afgelopen jaar in op de behoefte van de in Frankrijk wonende Nederlander of toerist.
Mis je pindakaas, satésaus, stroopwafels, drop of hagelslag, bij Leqlerc en Carrefour (in de omgeving van Cahors) vind je de producten gewoon in de winkel.
Jan Wisse
februari 27, 2017 at 5:41 pmLisette,
Vervang het water en de melk eens voor een groot gedeelte door kokosmelk, je weet niet wat je proeft! groet, Jan
Lisette
maart 1, 2017 at 6:31 pmGa ik zeker een keer doen Jan. Bedankt voor de tip.