Onze Franse Keuken

Heldere zelfgemaakte kippensoep

kippensoep.jpg

Soepen | november 4, 2013 | By

Gisteren liet ik je zien hoe je heel makkelijk zelf kippenbouillon kunt maken. Die kan je uiteraard gewoon puur eten of drinken, maar je kunt het ook als basis gebruiken voor een soep. Deze heldere kippensoep bijvoorbeeld. Je benut daarbij bovendien gelijk het kippenvlees van de dijen, waar de bouillon van getrokken is. Gewoon even het velletje verwijderen en het vlees van de botjes trekken. Smullen! Zo maak je hem:
 
Recept: Heldere zelfgemaakte kippensoep
 
Ingrediënten:
Voor 2 personen
 
– 450 ml zelfgemaakte kippenbouillon (zie kippenbouillon stap-voor-stap)
– 1 wortel, in dunne plakjes gesneden
– 1 stengel bleekselderij, in dunne plakjes
– vlees van 2 kippendijen, in grove stukken (gekookt uiteraard)
– handje dunne vermiccelli (ik gebruik variant die maar 3 minuten gekookt hoeft te worden)
 
Bereiding:
 
– Verwarm de kippenbouillon en voeg wortel, bleekselderij en kippenvlees toe. Laat ongeveer 8 minuten zacht koken, totdat de wortel zacht is maar nog wel een bite heeft. 
–  Voeg dan de dunne vermiccelli toe en kook die 3 minuten mee. Let op: gebruik je een ander type vermiccelli, hou dan rekening met de benodigde kooktijd en voeg het indien nodig wat eerder toe. Hou je totale bereidingstijd op zo’n 10-12 minuten, want anders worden de wortel en selderij te gaar…
– Schep de soep in soepkommen en geniet!!!!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress