Onze Franse Keuken

Walnotenoogst 2013

oktober 26, 2013 | By

Na de vijgenoogst van enkele weken terug zijn nu de walnoten aan de beurt.
Prachtige exemplaren liggen rustig te wachten in het gras.
Een kwestie van oprapen en laten drogen…
 
Het went nooit.
Ik blijf het ieder jaar even geweldig vinden om dingen uit eigen tuin te kunnen gebruiken in onze Franse keuken.
Een rondje tuin levert een paar volle manden op.
Volgend seizoen kunnen wij hier op La Panacée dus weer vooruit.
Hoe gaaf is dat?!
 
Nu nog wat leuke nieuwe gerechten bedenken voor onze table d’hôte,
waar ik deze lekkere walnoten in kan verwerken.
Een mooi projectje voor komende winter…
 
Fijn weekend allemaal!

2 Comments

  1. Esther

    oktober 26, 2013 at 4:57 pm

    Oeh lekker! Dat komt vast wel goed met die recepten.

    Reply
  2. Karin Bijpost

    oktober 26, 2013 at 7:26 pm

    Een paar manden vol, dat is niet mis! Wij hebben vorig jaar een walnoot geplant maar het zal nog wel een paar jaar duren voordat er wat geoogst kan worden. En ik ben bang dat wij die manden vol niet meer mee zullen maken…..
    Als je zoveel hebt als jullie kun je er ook olie van persen, natuurlijk ook geweldig, je eigen olie, wie kan het zeggen!

    Ook fijn weekend,

    Groet Karin

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress