Onze Franse keuken

Simpele appel-abrikozen taart

appelabrikozentaart.jpg

Desserts, Taart | oktober 17, 2013 | By

Aan deze taart komt geen deegroller te pas – ook geen deeg dat een uur moet rusten in de koelkast. Gewoon een kwestie van appels schillen, beslag maken – alles door elkaar husselen en hup in een bakblik kieperen. Afbakken in de oven en voilà…..je hebt een heerlijke pure appeltaart. Hoewel..taart – qua structuur zit het eigenlijk tussen taart en cake in. Ik maak hem met wat gedroogde abrikozen erdoor – weer eens wat anders. Een flinke dot vers geklopte slagroom erop en smullen maar!

Recept: Appel-abrikozen taart

Ingrediënten:

– 5 appels (goed voor zo’n 350 gram aan blokjes)
– 8 gedroogde abrikozen
– 3 eieren
– 150 gram suiker
– 100 gram bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 2 eetlepels amaretto
– 1 theelepel vanille extract
– 115 gram gezouten roomboter, gesmolten en afgekoeld

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 175 graden (boven-onder)
– Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
– Snijd de abrikozen in reepjes.
– Meng in de keukenmixer 3 eieren met het suiker in ongeveer 3 minuten tot een luchtig mengsel.
– Voeg dan de amaretto en vanille extract toe en meng nog even goed.
– Voeg dan de bloem en bakpoeder toe en meng, totdat je weer een glad beslag hebt.
– Voeg dan de gesmolten boter toe en meng dan totdat je een mooi glad lichtgeel mengsel hebt.
– Zet de mixer uit en spatel de appel- en abrikozenblokjes door het beslag totdat alles met een laagje bedekt is.
– Kieper het beslag in de springvorm en zet deze ongeveer 50 minuten in de oven. Een satéprikker moet er droog en schoon uitkomen. Kijk na een half uur even in de oven of de bovenkant niet te donker aan het worden is. Hij moet mooi goudbruin zijn. Is hij aan de donkere kant – leg dan de laatste 20 minuten een stuk aluminiumfolie over de bovenkant.

Comments

  1. Leave a Reply

    Anoniem
    oktober 18, 2013

    Hoi Lisette,
    Ik kijk regelmatig op je blog, heerlijk om te lezen. Alles goed met jullie?
    Dit is nou zo'n gerecht dat zelfs ik wel aandurf ;), heerlijk om in de herfstvakantie te maken. Alleen op welk moment moet de bakpoeder erbij? Gelijk met de bloem?
    Groetjes (ook van Erwin en de meiden),
    Ankie Hom

  2. Leave a Reply

    Lisette
    oktober 19, 2013

    Hi Ankie, wat leuk om een berichtje van je te krijgen op mijn blog. Alles goed hier – 5e seizoen is bijna voorbij. Marie groeit als kool en is de wereld aan het ontdekken. Bakpoeder inderdaad gelijk met de bloem erbij doen – goed dat je het even vraagt, want zie nu zelf ook dat ik dit per ongeluk niet heb aangegeven bij het recept zelf – heb het gelijk aangepast. Ik hoop dat jullie deze 'taart' lekker vinden. Veel groetjes, ook aan Erwin en de meiden uiteraard, Lisette

  3. Leave a Reply

    Larissa
    augustus 30, 2016

    Hai Lisette,

    Ik ben pas recentelijk op je website gestuit, maar word helemaal blij van de heerlijke recepten! Gisteravond deze taart gemaakt. Bij gebrek aan gewoon bloem, volkoren tarwemeel gebruikt. Voor het recept maakt dat verder niet uit en ik denk voor de smaak ook niet, wat de taart is heerlijk!! Mijn man noemde het zelfs perfect!
    Dank voor de mooie site en de heerlijke recepten!!

    Groetjes,
    Larissa

Leave a Comment