Onze Franse keuken

Pompoensoep met appel en salie

Pompoensoepmetappel.jpg

Soepen | oktober 4, 2013 | By

De pompoentijd is weer aangebroken en ik heb natuurlijk gelijk een exemplaar in huis gehaald. Ik ben namelijk dol op pompoensoep – en dan echt alle denkbare varianten: lekker pittig met veel kruiden als kardemom/komijn/koriander, of met romige kokosmelk of gewoon puur met alleen een beetje kerrie. Mijn favoriet is toch wel deze versie met appel en salie. Net even anders….

Recept: Pompoensoep met appel en salie 

Ingrediënten:
Voor 4-6 personen

– 350 gram pompoenvruchtvlees, in blokjes
– 150 gram wortel, geschild en in plakjes
– 1 aardappel (200 gram), geschild en in blokjes
– 1 ui, gesnipperd
– 1 teentje knoflook
– 1 theelepel kerriepoeder
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 liter water
– 2,5 groentebouillonblokje
– 100 ml appelsap
– 10 blaadjes verse salie, fijngehakt (ongeveer 2 eetlepels)
– rasp van een halve sinaasappel
– zout & peper
– desgewenst een beetje creme fraiche ter garnering

Bereiding:

– Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook, totdat de ui mooi glazig ziet.
– Voeg kerriepoeder toe en roer goed door het uimengsel.
– Doe de pompoen, wortel en aardappel in de pan en roer alles goed door elkaar.
– Voeg water, bouillonblokjes, appelsap en salie toe en breng het geheel aan de kook.
– Draai dan het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat het geheel een half uurtje pruttelen.
– Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.
– Breng het geheel op smaak met sinaasappelrasp, zout en peper.
– Schep de soep in kommen, voorzie ze desgewenst van een toefje creme fraiche en serveer.

Bon appetit! 

Bron: Deze soep is geïnspireerd op de pompoensoep met mierikswortelroom uit De Soepbijbel

Comments

  1. Leave a Reply

    Bonjade
    oktober 4, 2013

    Ben dol op pompoensoep en deze variant lijkt me echt het proberen waard.
    Ga dit recept proberen.
    Ben zo blij dat ik je blog hebt ontdekt…..zo inspirerend.

    Fijn weekend

    Lieve groet

  2. Leave a Reply

    Lisette
    oktober 4, 2013

    Dank voor je lieve berichtje – het zijn dit soort reacties die het bloggen de moeite waard maken 🙂 Jij ook fijn weekend

  3. Leave a Reply

    Margrite
    maart 2, 2017

    Heerlijk! Wat een geweldige site! Alles lijkt me even lekker, eerst deze soep gemaakt.
    Sinaasappelrasp werd grapefruit/citroen rasp. 1 bouillonblokje ipv 2,5 en koriander om het af te maken. Echt ontzettend lekker. Dit wordt een blijvertje. Ik zie nu al uit naar de volgende gerechten die ik van je ga maken. Bedankt! Groet, Margrite

    • Leave a Reply

      Lisette
      maart 4, 2017

      Leuk Margrite! Bedankt voor je enthousiaste reactie en ik hoop dat ook de volgende gerechten in de smaak vallen. Groetjes uit Frankrijk

Leave a Comment