Onze Franse Keuken

Pompoensoep met appel en salie

Pompoensoepmetappel.jpg

Soepen | oktober 4, 2013 | By

De pompoentijd is weer aangebroken en ik heb natuurlijk gelijk een exemplaar in huis gehaald. Ik ben namelijk dol op pompoensoep – en dan echt alle denkbare varianten: lekker pittig met veel kruiden als kardemom/komijn/koriander, of met romige kokosmelk of gewoon puur met alleen een beetje kerrie. Mijn favoriet is toch wel deze versie met appel en salie. Net even anders….

Recept: Pompoensoep met appel en salie 

Ingrediënten:
Voor 4-6 personen

– 350 gram pompoenvruchtvlees, in blokjes
– 150 gram wortel, geschild en in plakjes
– 1 aardappel (200 gram), geschild en in blokjes
– 1 ui, gesnipperd
– 1 teentje knoflook
– 1 theelepel kerriepoeder
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 liter water
– 2,5 groentebouillonblokje
– 100 ml appelsap
– 10 blaadjes verse salie, fijngehakt (ongeveer 2 eetlepels)
– rasp van een halve sinaasappel
– zout & peper
– desgewenst een beetje creme fraiche ter garnering

Bereiding:

– Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook, totdat de ui mooi glazig ziet.
– Voeg kerriepoeder toe en roer goed door het uimengsel.
– Doe de pompoen, wortel en aardappel in de pan en roer alles goed door elkaar.
– Voeg water, bouillonblokjes, appelsap en salie toe en breng het geheel aan de kook.
– Draai dan het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat het geheel een half uurtje pruttelen.
– Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.
– Breng het geheel op smaak met sinaasappelrasp, zout en peper.
– Schep de soep in kommen, voorzie ze desgewenst van een toefje creme fraiche en serveer.

Bon appetit! 

Bron: Deze soep is geïnspireerd op de pompoensoep met mierikswortelroom uit De Soepbijbel

4 Comments

  1. Bonjade

    oktober 4, 2013 at 12:53 pm

    Ben dol op pompoensoep en deze variant lijkt me echt het proberen waard.
    Ga dit recept proberen.
    Ben zo blij dat ik je blog hebt ontdekt…..zo inspirerend.

    Fijn weekend

    Lieve groet

    Reply
  2. Lisette

    oktober 4, 2013 at 2:11 pm

    Dank voor je lieve berichtje – het zijn dit soort reacties die het bloggen de moeite waard maken 🙂 Jij ook fijn weekend

    Reply
  3. Margrite

    maart 2, 2017 at 8:40 pm

    Heerlijk! Wat een geweldige site! Alles lijkt me even lekker, eerst deze soep gemaakt.
    Sinaasappelrasp werd grapefruit/citroen rasp. 1 bouillonblokje ipv 2,5 en koriander om het af te maken. Echt ontzettend lekker. Dit wordt een blijvertje. Ik zie nu al uit naar de volgende gerechten die ik van je ga maken. Bedankt! Groet, Margrite

    Reply
    • Lisette

      maart 4, 2017 at 9:31 am

      Leuk Margrite! Bedankt voor je enthousiaste reactie en ik hoop dat ook de volgende gerechten in de smaak vallen. Groetjes uit Frankrijk

      Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress