Onze Franse keuken

Gevulde eieren – retro borrelhapje

Gevuldeeieren.jpg

Borrelhap | september 8, 2013 | By

 

Ouderwets? Tuurlijk! Achterhaald? Ach, wat een onzin. Dit is echt zo’n klassiek borrelhapje, dat vroeger tijdens verjaardagen op zowat iedere buffettafel stond. Al jaren niet meer gegeten en van de week had ik er ineens zo’n trek in. Ja, je hebt wel eens van die momenten. Dus, even snel eieren koken, vulling maken en smullen maar. Deze retro borrelhap werd bij ons thuis in ieder geval weer als een oude vriend verwelkomd – wij houden hem erin….

Recept: Gevulde eieren

Ingrediënten:
Borrelhapje – 4 personen

– 4 eieren
– 1 eetlepel creme fraiche
– 1 eetlepel mayonaise
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kerriepoeder
– 1 eetlepel citroensap
– 1 eetlepel verse platte peterselie, fijngehakt (+ beetje extra ter garnering)
– flinke snuf zout en versgemalen peper

Bereiding:

– Kook de eieren hard (minuut of 8).
– Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden.
– Schep de eidooier uit de helften en doe ze samen in een kom of keukenmachine.
– Voeg creme fraiche, mayonaise, paprikapoeder, kerriepoeder, citroensap en peterselie toe en meng totdat je een smeuig geheel hebt. Breng op smaak met een flinke snuf zout en versgemalen peper.
– Doe het mengsel in een spuitzak en vul de eihelften ermee (heb je geen spuitzak, gebruik dan een lepel, werkt ook). Garneer met een klein beetje peterselie en zet op de borreltafel.

 

Comments

  1. Leave a Reply

    quiltingmieke
    september 8, 2013

    piep, blijft lekker, trouwens ouderwetse dingen smaken af en toe best hoor, bijvoorbeeld e ouderwetse garnaalcocktail…mmmmm
    knuf mieke

  2. Leave a Reply

    Lisette
    september 8, 2013

    Oh ja, nu je het zegt – daar heb ik ook wel weer eens zin in! Binnenkort maken 🙂

  3. Leave a Reply

    Huis in de Provence
    september 8, 2013

    Mmmmm..ga ik binnen kort ook maken. Is het trouwens een typisch Ned borrelhapje, weet jij dat?
    En nog een andere vraag, heb net 4,5 kg vijgen uit de gemeente tuin geplukt, hoe bewaar je ze?
    En heb je een tip voor een lekkere taart met vijgen? Ga er ook jam van maken morgen.
    Als je ze wat lager laat liggen, drogen ze dan echt zo lekker is?
    Ik ben benieuwd.
    Gr. Mirjam

  4. Leave a Reply

    Lisette
    september 16, 2013

    Hi Mirjam – de vijgen die je wilt benutten voor het maken van jam kan je heel goed invriezen. Maak ze schoon en verpak ze per kilo in een diepvrieszak. Ik maak over het algemeen hartige gerechtjes met vijg. De combinatie met spek of bijv blauwe kaas is echt top. Bij mij drogen ze niet mooi in als ik ze laat liggen. Ze gaan dan rotten. De vijgen bij ons aan de boom laten nog even op zich wachten. Ik vrees dat onze vijgenoogst dit jaar teleurstellend gaat zijn. Ik hou me zeer aanbevolen voor een lekker recept voor vijgentaart. Succes en groetjes, Lisette

Leave a Comment