Onze Franse Keuken

Frambozenparfait – speciaal voor Roos

Frambozenparfait.jpg

Desserts | september 1, 2013 | By

Dit is het favoriete dessert van Roos – onze steun en toeverlaat tijdens de afgelopen superdrukke zomermaanden. Zij vroeg mij of ik de frambozenparfait weer eens wilde maken. Jeetje, hoe ging dat ook alweer? Het was echt een tijd geleden dat ik het voor het laatst serveerde. Waarom eigenlijk? Andere nieuwere dessert recepten als eton mess en de lemoncurd kwarktaart hebben het een beetje naar de achtergrond gedrukt denk ik. Onterecht, want dit is echt een heerlijk dessert en bovendien niet moeilijk te maken. Dus bij deze, speciaal voor Roos, het recept dat ik jaren geleden eens van internet heb geplukt:

Recept: Frambozenparfait

Ingrediënten:
Voor 4 tot 8 personen

– 4 eieren
– 150 gram poedersuiker
– 400 ml slagroom
– 250 gram frambozen

Bereiding:

– Zet een cakeblik klaar en voorzie de binnenkant met plastic huishoudfolie. Zorg ervoor dat een beetje folie over de randen hangt.
– Splits de eieren en meng vervolgens de eidooiers in een kom met het poedersuiker.
– Plaats deze kom op een pan met zacht borrelend water en klop met een garde het eidooiermengsel net zo lang, totdat je een lichtgeel romig mengsel hebt (dat duurt zeker een ruime 5 minuten).
– Zet dan het vuur uit en haal de kom van de pan en zet even opzij, terwijl je de resterende handelingen uitvoert.
– Klop de eiwitten stijf in een andere kom.
– Klop de slagroom stijf in weer een andere kom (je hebt inderdaad best veel kommen nodig voor de bereiding van dit recept!)
– Hak de frambozen grof.
– Spatel de stijve eiwitten voorzichtig door het eigeelmengsel. Spatel er vervolgens de slagroom en gehakte frambozen door.
– Giet het geheel voorzichtig in de cakevorm en vouw de folie van de randen naar binnen om het mengsel af te dekken. Plaats nog een extra stuk folie in de lengte over de bovenkant van de parfait en zet het cakeblik minimaal 4 uur in de vriezer.
– Haal het cakeblik een kwartiertje voor het serveren uit de vriezer. De parfait is namelijk het lekkerst als hij een beetje op temperatuur is….Waak er uiteraard wel voor dat hij niet teveel smelt…..

2 Comments

  1. Huis in de Provence

    september 1, 2013 at 9:32 pm

    Ziet er erg lekker uit,lijt me ook niet moeilijk om te maken. Bedankt, enne zou jedit ookmet andere vruchten kunnen maken?
    Gr. Mirjam

    Reply
  2. Lisette

    september 2, 2013 at 3:14 pm

    Hi Mirjam, dat kan zeker – al zou ik wel voor vruchten kiezen met een uitgesproken smaak – anders vallen ze weg. Deze parfait is trouwens ook prima te maken met frambozen of ander fruit uit de diepvries. Wellicht handig om te weten. Groetjes, Lisette

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress