Onze Franse keuken

Haricot verts met citroenboter

Haricotvertsmetcitroenboter.jpg

Dit is echt een ideaal bijgerecht. Snel en simpel en het kan eigenlijk overal bij – vlees, vis of vegetarisch. Net weer eens wat anders dan bijvoorbeeld in spek gerold of met gebakken champignons (ook lekker). Deze prachtige dunne boontjes komen goed tot hun recht met dit eenvoudige extra smaakaccentje. Je maakt vooraf wat citroenboter en roert dat op het laatste moment door de warme boontjes. Een paar flinke draaien aan de pepermolen en…voila!
Recept: Haricot verts met citroenboter

Ingrediënten:
voor 4/8 personen

– 500 gram haricot verts
– 20 gram roomboter op kamertemperatuur
– 1 citroen
– zeezout en versgemalen peper

Bereiding:

– Verwijder de harde puntjes van de haricot verts.
– Breng een ruime pan water aan de kook.
– Snijd de citroen doormidden – verwijder van één helft de schil en het wit en hak het vruchtvlees in stukjes.

– Meng het vruchtvlees door de boter. Knijp de andere helft van de citroen uit boven de boter en voeg een flinke snuf zeezout toe. Meng alles nog even goed.

– Kook de boontjes in een paar minuten beetgaar en giet ze af.
– Doe de warme boontjes in een serveerschaal en roer de citroenboter erdoor.

Tot slot  nog wat flinke draaien aan de pepermolen – althans dat doe ik altijd – en klaar ben je.

Bron: Volgens mij heb ik dit recept ooit uit één van Nigella’s kookboeken gehaald, maar ik weet het eerlijk gezegd niet zeker…

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment