Vitello tonnato – onze versie
We hebben een aantal testsessies gedaan, voordat wij tevreden waren over de samenstelling van onze tonijnsaus. De saus moest een beetje luchtig blijven vonden wij. Dit is onze uiteindelijke versie. De crème fraiche en het citroensap maken de tonijnsaus lekker fris. We gebruiken weinig anjovis, omdat de smaak snel te overheersend kan worden. Je kunt eventueel extra anjovis als garnering toevoegen, zodat liefhebbers deze kunnen pakken. Ikzelf beperk het qua garnering tot wat kappertjes. Stuk stokbrood en een glas wijn erbij en smullen maar.
Recept: Vitello tonnato
Ingrediënten:
Voor 4 personen
– 500 gram koude kalfsfricandeau in plakken gesneden
– 1 blik tonijn (160 gram)
– 100 ml mayonaise
– 75 ml crème fraiche
– sap van 1 citroen
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel peper
– 2 anjovisfilets
– 2 theelepels kappertjes en eventueel extra anjovisfilets voor de garnering
Bereiding:
– Leg de plakken fricandeau op een serveerschaal
– Meng in de keukenmachine de tonijn, mayonaise, crème fraiche, citroensap, paprikapoeder, peper en anjovisfilets tot een smeuige tonijnsaus.
– Giet de tonijnsaus over de fricandeau.
– Verdeel de kappertjes (en eventueel wat extra anjovisfilets) over de saus en serveer..
Nieneke
juli 18, 2013 at 2:33 pmoch ja, die hebben we vorig jaar ook mogen proeven…heeeerlijk!!!! nog even,nog even, het aftellen is (eigenlijk al veeel eerder, maar ja..) begonnen!!!