Onze Franse Keuken

Vitello tonnato – onze versie

Vitellotonnato2.jpg

Vis, Voorgerecht | juli 18, 2013 | By

Wij gebruiken voor onze versie van vitello tonnato eigenlijk altijd gebraden kalfsfricandeau. Volgens mij hoor je volgens het originele recept kalfsvlees te pocheren, maarja soms kies je even voor de praktische (lees:snelle) weg. De fricandeau snijden we met onze snijmachine in net wat dikkere plakken dan broodbeleg. Vraag je slager de fricandeau één standje dikker te snijden – dat maakt echt verschil. Mocht dat nou niet lukken – geen paniek – plakjes van dikte broodbeleg werkt uiteraard ook.

We hebben een aantal testsessies gedaan, voordat wij tevreden waren over de samenstelling van onze tonijnsaus. De saus moest een beetje luchtig blijven vonden wij. Dit is onze uiteindelijke versie. De crème fraiche en het citroensap maken de tonijnsaus lekker fris. We gebruiken weinig anjovis, omdat de smaak snel te overheersend kan worden. Je kunt eventueel extra anjovis als garnering toevoegen, zodat liefhebbers deze  kunnen pakken. Ikzelf beperk het qua garnering tot wat kappertjes. Stuk stokbrood en een glas wijn erbij en smullen maar.

Recept: Vitello tonnato

Ingrediënten:
Voor 4 personen

– 500 gram koude kalfsfricandeau in plakken gesneden
– 1 blik tonijn (160 gram)
– 100 ml mayonaise
– 75 ml crème fraiche
– sap van 1 citroen
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel peper
– 2 anjovisfilets
– 2 theelepels kappertjes en eventueel extra anjovisfilets voor de garnering

Bereiding:
– Leg de plakken fricandeau op een serveerschaal
– Meng in de keukenmachine de tonijn, mayonaise, crème fraiche, citroensap, paprikapoeder, peper en anjovisfilets tot een smeuige tonijnsaus.
– Giet de tonijnsaus over de fricandeau.
– Verdeel de kappertjes (en eventueel wat extra anjovisfilets) over de saus en serveer..

Bon appetit!

 

1 Comment

  1. Nieneke

    juli 18, 2013 at 2:33 pm

    och ja, die hebben we vorig jaar ook mogen proeven…heeeerlijk!!!! nog even,nog even, het aftellen is (eigenlijk al veeel eerder, maar ja..) begonnen!!!

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress