Onze Franse Keuken

Snel & lekker: Frisse komkommersalade met dille

komkommersalademetdille.jpg

Bijgerecht, Salades | juli 15, 2013 | By

Dit is zo’n typische ‘altijd goed’ salade. Simpel, snel en ideaal als bijgerecht. Zo serveren wij hem vaak bij hartige taarten, zoals bijvoorbeeld ‘luxe quiche met confit de canard’. De toevoeging van dille, vers of gedroogd, geeft hem net dat beetje extra. Die truc heb ik afgekeken van Nigella.

Recept: Frisse komkommersalade met dille
bijgerecht voor min. 4 personen

Ingrediënten:

– 2 komkommers
– 1 afgestreken eetlepel suiker
– 3 eetlepels witte balsamico azijn
– 1 afgestreken theelepel zeezout (of 1/2 theelepel gewoon zout) & versgemalen peper
– 2 eetlepels verse fijngehakte dille of 1 eetlepel gedroogde dille

Bereiding:

– Schil de komkommers en snijd ze in dunne plakjes met een kaasschaaf.
– Meng de balsamico-azijn met de suiker en zout. Voeg de dille en een beetje versgemalen peper toe.
– Leg de komkommers in een platte schaal, giet de dressing erover en hussel alles goed.
– Dek de schaal af en zet hem in de koelkast tot gebruik (max. een halve dag).

1 Comment

  1. Nell Nijssen

    juli 15, 2013 at 8:14 pm

    Eigenlijk maak ik,nooit meer komkommer zonder dille. Alsof ik dan een soort van konijn geworden ben, zo weinig smaak zit er nog aan de moderne komkommer. Met dille is het echt lekker.

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress