Pastasalade met gegrilde perzik, spek en geitenkaas

Het zoet-zure van de perzik gaat uitstekend samen met de pittige rucola, het zoute spek, de romige geitenkaas en de knapperige walnoot. Een verrassend lekkere pasta, ontstaan dankzij de inspiratie van Pien. Ik ga haar blog volgen en heb hem daarom ook maar gelijk in de rechterbalk op mijn blog toegevoegd. Een absolute aanrader.
Recept: Pastasalade met gegrilde perzik, rucola en geitenkaas
Ingrediënten:
Voor 2 personen
– 100 gram vlinderpasta (farfalle)
– 2 perzikken
– 50 gram rucola
– 4 plakjes ontbijtspek
– 75 gram zachte geitenkaas
– 1 eetlepel fijngehakte walnoot
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel witte balsamico azijn
– zout en peper
Bereiding:
– Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak, giet af en laat uitlekken.
– Bak de plakjes ontbijtspek in een pan zonder boter of olie tot ze knapperig zijn.
– Verhit een grillpan op hoog vuur.
– Schil de perzikken en snijd het vruchtvlees in 8 tot 10 parten.
– Grill de perzikken kort in de grillpan aan beide kanten.
– Meng de rucola door de pasta en verdeel dit over een platte schaal.
– Breek de gebakken ontbijtspekreepjes in stukken en verdeel dit over de pasta.
– Verdeel ook de gegrilde partjes perzik over de schaal.
– Brokkel de geitenkaas erover heen.
– Meng de olijfolie met de witte balsamicoazijn in een kommetje en giet dit over de salade.
– Een beetje zout en peper over het geheel en garneer de salade tot slotte met de stukjes walnoot.
Caroline Brouwer
juli 24, 2013 at 9:01 amHet ziet er héérlijk uit! Leuk hè die Foodblogswap,zeker als je weer nieuwe foodblogs ontdekt en ook zo leuk eens iets van een ander blog uit te zoeken en te koken!
Lisette
juli 24, 2013 at 11:00 amHi Caroline,
Dank je! Ik ben ook groot fan van de Foodblogswap – al die nieuwe foodblogs ontdekken – te leuk echt! Groetjes uit Frankrijk, Lisette
Pien
juli 25, 2013 at 1:31 pmHij is echt heerlijk he? Leuk dat je dit recept hebt gekozen, past helemaal bij het seizoen! Goed idee om er ook een pastasalade van te maken!