Onze Franse keuken

Pastasalade met gegrilde perzik, spek en geitenkaas

Pastasaladegegrildeperzik3.jpg

Pasta | juli 24, 2013 | By

Ik mocht voor de foodblogswap van deze maand iets kiezen van het kookblog ‘de pan van Pien’. Ik moet bekennen dat ik haar blog nog niet eerder had gezien, maar wat een ontdekking! Mooie foto’s en lekkere recepten. Ik vond het lastig om slechts één ding te kiezen uit al die aantrekkelijke gerechten.
Pien is een enthousiaste hobbykok – in het dagelijks leven logopediste – die niet alleen lekker kookt maar ook mooie foto’s maakt. Bovendien maakt ze deel uit van een kookclub – iets waar ik ‘gezond’ jaloers op ben. Dat lijkt me ook zo leuk, maarja dat is natuurlijk fysiek wat lastig te regelen als je in Frankrijk woont.Voor de foodblogswap heb ik een pastasalade gemaakt geïnspireerd op Pien haar maaltijdsalade met gegrilde perzik en geitenkaas. Een fijn en echt zomers recept – ideaal voor deze warme dagen – de temperatuur ligt hier al de hele maand tussen de 30 en 35 graden.

Het zoet-zure van de perzik gaat uitstekend samen met de pittige rucola, het zoute spek, de romige geitenkaas en de knapperige walnoot. Een verrassend lekkere pasta, ontstaan dankzij de inspiratie van Pien. Ik ga haar blog volgen en heb hem daarom ook maar gelijk in de rechterbalk op mijn blog toegevoegd. Een absolute aanrader.

Recept: Pastasalade met gegrilde perzik, rucola en geitenkaas

Ingrediënten:
Voor 2 personen

– 100 gram vlinderpasta (farfalle)
– 2 perzikken
– 50 gram rucola
– 4 plakjes ontbijtspek
– 75 gram zachte geitenkaas
– 1 eetlepel fijngehakte walnoot
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel witte balsamico azijn
– zout en peper

Bereiding:

– Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak, giet af en laat uitlekken.
– Bak de plakjes ontbijtspek in een pan zonder boter of olie tot ze knapperig zijn.
– Verhit een grillpan op hoog vuur.
– Schil de perzikken en snijd het vruchtvlees in 8 tot 10 parten.
– Grill de perzikken kort in de grillpan aan beide kanten.
– Meng de rucola door de pasta en verdeel dit over een platte schaal.
– Breek de gebakken ontbijtspekreepjes in stukken en verdeel dit over de pasta.
– Verdeel ook de gegrilde partjes perzik over de schaal.
– Brokkel de geitenkaas erover heen.
– Meng de olijfolie met de witte balsamicoazijn in een kommetje en giet dit over de salade.
– Een beetje zout en peper over het geheel en garneer de salade tot slotte met de stukjes walnoot.

Bon appetit!

 

 

 
 

 

Comments

  1. Leave a Reply

    Caroline Brouwer
    juli 24, 2013

    Het ziet er héérlijk uit! Leuk hè die Foodblogswap,zeker als je weer nieuwe foodblogs ontdekt en ook zo leuk eens iets van een ander blog uit te zoeken en te koken!

  2. Leave a Reply

    Lisette
    juli 24, 2013

    Hi Caroline,

    Dank je! Ik ben ook groot fan van de Foodblogswap – al die nieuwe foodblogs ontdekken – te leuk echt! Groetjes uit Frankrijk, Lisette

  3. Leave a Reply

    Pien
    juli 25, 2013

    Hij is echt heerlijk he? Leuk dat je dit recept hebt gekozen, past helemaal bij het seizoen! Goed idee om er ook een pastasalade van te maken!

Leave a Comment