Kersen kwarktaart

Hier is hij dan – het recept van de kersenkwarktaart. Gemaakt met verse kersen uit eigen tuin.
Recept: Kersen kwarktaart
Ingrediënten:
– half pak bastogne koeken (ongeveer 125 gr)
– half pak kaakjes (ongeveer 100 gr)
– 100 gram roomboter
– 500 gram ontpitte verse kersen (+ eventueel wat extra met pit&steeltje voor de garnering)
– 50 ml cranberrysap
– 8 blaadjes gelatine
– 500 gram volle kwark
– 250 ml slagroom
– 150 gram poedersuiker
Bereiding:
– Breek de koekjes in grove stukken in een keukenmachine en verkruimel ze op de hoogste stand.
– Smelt de boter in een steelpannetje en giet deze bij de koekkruimels. Meng de boter goed door de kruimels.
– Bedek de bodem van een springvorm (26 cm) met bakpapier en stort het koekkruimelmengsel hierin.
– Druk de koekkruimels stevig aan met de bolle kant van een lepel en zorg dat de bodem overal even dik is.
– Zet de springvorm in de koelkast en ga verder met de bereiding van het kwarkmengsel.
– Week de blaadjes gelatine 10 minuten in een kommetje koud water.
– Pureer de kersen in een keukenmachinee tot een grove massa.
– Klop de slagroom stijf.
– Verwarm cranberrysap in een steelpannetje.
– Knijp de gelatine uit, haal het pannetje van het vuur en voeg de gelatine toe. Roer totdat de gelatine volledig is opgenomen.
– Roer de poedersuiker door de kwark.
– Voeg vervolgens het cranberrysap met opgeloste gelatine en de slagroom toe en spatel deze luchtig de kwark.
– Voeg de gepureerde kersen toe en spatel ook deze voorzichtig door het mengsel.
– Haal de springvorm uit de koelkast en stort de kersenkwark erop.
– Laat de taart minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
– Garneer de taart vlak voor het serveren desgewenst met wat verse kersen. Enjoy!
Guus
juli 8, 2013
Ik heb sinds kort je blog ontdekt, leuke recepten! Afgelopen weekend deze taart gemaakt, hij was heerlijk!