Mediterrane wortelsalade
Een wortelsalade met kaneel, komijn, verse gember en pijnboompitjes. Een fris-zoete dressing van honing en citroensap, wat verse koriander erover als garnering en klaar ben je. Zo zet je in een handomdraai een klein Mediterraans feestje op tafel.
Recept: Mediterrane wortelsalade
Ingrediënten:
– 400 gram wortel, geraspt
– 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
– 2 eetlepels gewelde rozijnen
– 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
– beetje verse koriander (ter garnering)
Dressing:
– 4 eetlepels olijfolie
– sap van 2 citroenen
– 1 eetlepel honing
– 1/2 theelepel geraspte verse gember
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel kaneel
– zout & peper
Bereiding:
– Meng de wortel met de ui, gewelde rozijnen en geroosterde pijnboompitten in een slakom.
– Roer de bestanddelen voor de dressing goed door elkaar en giet dit over de wortelsalade.
– Hussel alles goed door elkaar en garneer de salade vlak voor het serveren met een beetje verse koriander. Bon appetit!
Bron: Mijn keuken van de zon – Virginie Besançon