Pain Perdu aux tomates
Pain Perdu is eigenlijk de Franse versie van wentelteefjes. Zo leg ik het in ieder geval altijd uit. Oftewel een ideale manier om resten (oudbakken) stokbrood te benutten. Dit is een hartige versie met tomaat en parmezaanse kaas. Heerlijk als lunchgerecht, maar ook prima te serveren als bijgerecht. Zo heb ik het een keer gemaakt bij gevulde kipfilet – een frisse salade erbij en je maaltijd is compleet.
Recept: Pain Perdu aux tomates
Ingrediënten:
– 10 plakken oud stokbrood (is het nog te vers – leg het dan even 10 minuten in een voorverwarmde oven van 100 graden)
– 2 eieren
– 5 ml melk
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel provençaalse kruiden
– 1/4 theelepel zout
– versgemalen peper
– 3 tomaten
– 6 semi-gedroogde tomaatjes
– olijfolie
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– 50 gram versgeraspte parmezaanse kaas
Bereiding:
– meng de eieren, melk, oregano, provençaalse kruiden, zout en versgemalen peper goed door elkaar.
– leg het brood in het eimengsel en laat even tien minuten staan.
– snijd in de tussentijd 2 van de 3 tomaten in kleine blokjes. Snijd ook de semi-gedroogde tomaten in kleine stukjes.
– verwarm de oven voor op 200 graden.
– vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en verdeel de tomatenblokjes samen met de knoflook over de bodem.
– verdeel het geweekte brood over de tomatenblokjes en giet het niet opgenomen eimengsel eroverheen.
– snijd de overgebleven tomaat in plakken en leg die op de broodlaag.
– dek het geheel af met een laag versgeraspte parmezaanse kaas en schuif de schaal in de oven.
– bak de pain perdu 20-25 minuten. Bon appetit!
Bron: Dit gerecht is een bewerking van pain perdu uit het fantastische kookboek Chocolate & Zucchini