Onze Franse Keuken

Kwarktaart met lemoncurd & kiwi

Lemoncurdkwarktaart.jpg

Desserts, Taart | juni 21, 2013 | By

Het is even wat stiller om mijn blog. De reden? Ons seizoen is in volle gang en dit is onze drukste junimaand ooit (wat natuurlijk alleen maar mooi is, begrijp me niet verkeerd). Onze kleine Marie stapt inmiddels vrolijk rond en die kunnen we geen moment uit het oog verliezen. Qua werk dus echt knallen geblazen en tja, dan schiet het bloggen er een beetje bij in. Uiteraard probeer ik af en toe een gaatje te vinden om een berichtje te plaatsen – en vandaag lukt het zowaar. Deze taart wil ik jullie niet onthouden – één van onze nieuwe toppers dit seizoen.
Hij is echt heel lekker fris, niet te machtig en de garnering met plakjes kiwi maakt hem helemaal af. Ik heb hem een paar weken geleden voor het eerst geserveerd als dessert tijdens onze table d’hôte. Een soort variant op de in 2012 gelanceerde aardbeienkwarktaart. Werkelijk een hit! Wij houden hem erin. Uiteraard niet alleen geschikt als dessert. Ook super voor bij de koffie en/of thee. Zo maak je hem:

Recept: Kwarktaart met lemoncurd & kiwi

Ingrediënten:
– half pak bastogne koeken (ongeveer 125 gr)
– half pak kaakjes (ongeveer 100 gr)
– 100 gram roomboter
– 150 gram lemoncurd
– sap van een halve citroen
– 8 blaadjes gelatine
– 500 gram volle kwark
– 250 ml slagroom
– 150 gram poedersuiker
– 2/3 kiwi’s in plakjes (voor de garnering)

Bereiding:
– Breek de koekjes in grove stukken in een keukenmachine en verkruimel ze op de hoogste stand.
– Smelt de boter in een steelpannetje en giet deze bij de koekkruimels. Meng de boter goed door de kruimels.
– Bedek de bodem van een springvorm (26 cm) met bakpapier en stort het koekkruimelmengsel hierin.
– Druk de koekkruimels stevig aan met de bolle kant van een lepel en zorg dat de bodem overal even dik is.
– Zet de springvorm in de koelkast en ga verder met de bereiding van het kwarkmengsel.
– Week de blaadjes gelatine 10 minuten in een kommetje koud water.
– Klop de slagroom stijf.
– Verwarm het citroensap in een steelpannetje.
– Knijp de gelatine uit, haal het pannetje van het vuur en voeg de gelatine toe. Roer totdat de gelatine volledig is opgenomen.
– Roer de poedersuiker door de kwark.
– Voeg vervolgens het citroensap met opgeloste gelatine en de slagroom toe en spatel deze luchtig de kwark.
– Voeg de lemoncurd toe en spatel ook deze voorzichtig door het mengsel.
– Haal de springvorm uit de koelkast en stort de lemoncurdkwark erop.
– Laat de taart minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
– Garneer de taart vlak voor het serveren met plakjes kiwi. Serveer en geniet!

 

 

 

1 Comment

  1. Henny

    juni 25, 2013 at 4:08 pm

    Hoihoi, ik gebruik 4 eieren ipv slagroom voor de slanke lijners! eiwit en dooiers met de suiker apart kloppen en met iets van alcohol geweekte lange vingers, mmmmm Groetjes BB

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress