Onze Franse keuken

Koffie Karbonade

Herschaaldekopievan1-DSC_1280.jpg

Vlees | juni 12, 2013 | By

Ik geef toe – het klinkt raar: karbonade met koffiejus. Ik zou er zelf niet opgekomen zijn, maar zag dit gerecht in French Food at Home van Laura Calder en dacht gelijk – dat moet ik eens proberen. Een ontdekking. 

De combinatie werkt! Een leuke manier om een eenvoudige karbonade op een verrassende manier te bereiden. Probeer het ook eens – ik ben heel benieuwd naar jouw oordeel. Zo maak je ze:

Recept: Koffie Karbonade

Ingrediënten:
Voor 2 personen

– 1 eetlepel olijfolie
– 20 gram ongezouten roomboter
– 2 varkenskarbonades ( van zo’n 165 gram per stuk)
– zout & peper
– suiker
– 60 ml espresso (of sterke) koffie

Bereiding:

– Verhit de olie en boter in een koekenpan.
– Wrijf de karbonades aan beide kanten goed in met zout, peper en suiker.
– Bak de karbonades, ongeveer 5 minuten per kant, totdat ze mooi bruin en gekarameliseerd zijn.
– Haal de karbonades uit de pan en leg op voorverwarmde borden
– Giet de koffie in de pan en schud om de bakresten goed los te krijgen. Kook de koffie 1 a 2 minuten in, zodat je een siroopachtige jus krijgt. Breng op smaak met zout en peper.
– Giet de koffiejus over de karbonades en serveer. Bon appetit!

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment