Onze Franse keuken

Kipfilet gevuld met merguez & mozzarella

Gevuldekipfiletmetmerguez.jpg

Kip, Vlees | juni 1, 2013 | By

Kookinspiratie doe ik op de meest rare momenten op. Zo zapte ik een tijdje terug toevallig langs de vrouwenzender TLC en daar zag ik Cakeboss Buddy met zijn eigen kookshow: Kitchen Boss. Hij kookt en vertelt over gerechten uit zijn jeugd. Italiaanse familierecepten dus en tijdens de show schuift regelmatig een oom of jeugdvriend aan. Mega grote porties overigens, maarja het is dan ook typisch amerikaans-italiaans. Niet echt ‘my cup of tea’, maar ik zag toch een gerecht dat ik zelf wel eens wilde uitproberen: “Chicken breast stuffed to perfection”.

Zo gezegd zo gedaan. Even zoeken op de TLC website om de uitzending terug te zoeken en aan de slag. Ik heb merguez worstjes gebruikt voor dit gerecht, want die zijn tenminste lekker pittig en die had ik toevallig in huis. Ik moet zeggen: Lekker gerecht. Misschien moet ik Buddy’s kookshow toch maar in de gaten houden…..

Recept: Kipfilet gevuld met merguez en mozzarella

Ingrediënten:
2 personen

– 1 ui, gesnipperd
– 1 teentje knoflook, geperst
– 1 eetlepel olijfolie
– 2 kipfilets

– enkele dikke sneden oud brood (ciabatta achtige structuur), in blokjes gesneden
– 1 bol mozzarella, in kleine blokjes
– 2 merguez worstjes
– zout & peper
– klontje boter voor het bakken

Bereiding:

– Snijd de worstjes open en duw het worstvlees uit het velletje.
– Zet een koekenpan op het vuur. Voeg olijfolie toe en daarna de gesnipperde ui en geperste knoflook.
– Voeg, als de ui glazig is, het worstvlees toe en bak het in een paar minuten gaar.
– Doe de blokjes brood in een kom en roer daar het worstvlees uit de pan doorheen. Laat het geheel afkoelen.

– Voeg de mozzarellablokjes toe aan het afgekoelde brood/worstmengsel en hussel goed.
– Leg de kipfilets tussen twee laagjes keukenfolie en rol plat met een deegroller. Zo krijg je mooie dunne kipfilets en dat is nodig voor het bakken.
– Snijd de kipfilets voorzichtig open, maar niet helemaal door. Vul de kipfilets met het worst/mozzarella/brood mengsel.

 

–  Maak de kipfilets goed dicht met tandenstokers.

 – Voorzie de buitenkant van de kipfilet royaal van zout en peper.
– Bak de kipfilets in een klontje boter ongeveer 4 minuten per kant – maar check goed – het is kip dus het moet echt goed gaar zijn. Bon appetit!


Pssst…ik serveerde deze gevulde kipfilet met Pain Perdu Tomate… Wat dat nou toch weer is?..
Ben je benieuwd? Kijk dan aanstaande woensdag even op Onze Franse Keuken voor het recept.

Comments

  1. Leave a Reply

    Hans de Bruijn
    september 8, 2015

    Toevallig zag ik het recept vanmorgen op TV voorbij komen ging zoeken op internet
    en kwam het recept van jou tegen ben zelf 4 a 5 maanden per jaar in de V.S. en zoek daar ook soms zijn recepten hij laat wel alles verbranden(Amerikaans ??) ziet er lekker uit
    ik leen nu dus even jou recept

Leave a Comment