Cake met stukjes noga

In het originele recept van Sophie Dudemaine werden anijs- en korianderzaadjes toegevoegd aan het beslag. Ik vind zelf een simpele variant lekkerder. Dus maak ik gewoon een basis vanillecake en voeg daar stukjes noga aan toe.
Tip: Hussel de stukjes noga, voordat je ze door het beslag roert, eerst even door wat bloem. Op die manier voorkom je dat alle nogablokjes naar de bodem zakken tijdens het bakken.
Recept: Cake met stukjes noga
Ingrediënten:
– 3 eieren
– 170 gram suiker
– 165 gram zelfrijzend bakmeel
– 170 gram gezouten roomboter
– 1 vanillestokje
– 75 gram (amandel)noga
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Zet een cakevorm klaar. Voorzie de binnenkant van een beetje boter en bestuif dat met wat bloem om aanplakken te voorkomen.
– Meng de eieren en de suiker in een keukenmachine, totdat het mengsel lichtgeel is. Dit duurt een minuut of vijf.
– Smelt in de tussentijd de roomboter in een steelpannetje en meng dit vervolgens door het eimengsel.
– Voeg vervolgens de bloem toe en meng het geheel tot een romig beslag.
– Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden, schraap de zaadjes eruit en voeg ook dit toe aan het beslag.
– Knip de noga met een schaar in kleine blokjes, haal de blokjes even door de bloem. Spatel de nogablokjes rustig door het beslag.
– Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake 40 minuten. Laat de cake goed afkoelen.
Bron: Dit recept is geïnspireerd op één van de cakes uit het kookboek ‘Cakes van Sophie‘ – Sophie Dudemaine
quiltingmieke
juni 30, 2013 at 9:55 ampiep
eentje om te proberen,
nu zit er een klassiek appelcake in de oven,
knufje mieke
Anoniem
oktober 18, 2013 at 9:31 amkan het ook zonder vanillestokje??