Onze Franse keuken

Pasta (salade) met avocado, kerstomaatjes en mozzarella

pastasalade5.jpg

Pasta, Salades, Vega | mei 15, 2013 | By

De inspiratie voor deze heerlijke zomerse pasta heb ik opgedaan op Pinterest. Dit gerecht is mijn bewerking van de ‘Lemon Cilantro Avocado Pasta Salad’ – die op mijn bord Food-Favorites te zien is. Dat leek me wel een fijne combinatie van ingrediënten. Uiteraard wilde ik een eigen variant maken en daarom heb ik gekozen een romige dressing. Het geheim van de dressing? Gepureerde avocado! Dat werkt echt super en geeft de pasta ‘body’. Deze pasta is zowel (lauw)warm als koud te eten. Ook leuk als pastasalade voor een lunch, picknick of als bijgerecht bij de BBQ.

Recept: Pasta (salade) met avocado, kerstomaatjes en mozzarella

Ingrediënten:

Voor de pasta:
– 250 gram pasta (ik heb orrechietti gebruikt)
– 1 rijpe avocado
– 250 gram kerstomaatjes
– 1 bol mozzarella
– 25 gram gegrilde pijnboompitten

Voor de dressing/saus:
– 10 gram verse basilicumblaadjes
– 10 gram verse platte peterselieblaadjes
– 1 rijpe avocado
– 3 eetlepels citroensap
– 5 eetlepels olijfolie
– zeezout en versgemalen peper

Ter garnering
– versgeraspte parmezaanse kaas

Bereiding:
-Verwarm de oven voor op 180 graden
– Halveer de kerstomaatjes en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met een beetje olijfolie en schuif de schaal in de oven. Gaar de tomaatjes een kwartiertje.
– Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
– Doe de geschilde en onpitte avocado samen met de basilicum en peterselie in een keukenmachine en mix goed door elkaar. Giet de olijfolie en citroensap erbij en meng tot je een romige saus krijgt. Breng op smaak met flink wat zeezout en versgemalen peper.
– Giet de pasta af en roer de avocadosaus erdoor.
– Snijd de mozzarella in blokjes. Schil en ontpit de 2e avocado en snijd ook deze in kleine blokjes.
– Hussel de gegaarde tomaatjes, mozzarellablokjes en avocadoblokjes voorzichtig door de pasta.
– Stort de pasta op een serveerschaal en garneer met gegrilde pijnboompitjes en desgewenst een beetje versgeraspte parmezaanse kaas.

Bon appetit!
 

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment