Onze Franse keuken

Kookinspiratie: De wondere wereld van Pinterest

mei 12, 2013 | By

Ik heb al enige maanden een Pinterest account, maar doe er eigenlijk weinig mee. Hoogste tijd voor een ‘how to use Pinterest?’-sessie om daar eens verandering in brengen.

Eerst maar eens een kijkje nemen bij andere gebruikers binnen het ‘eten & drinken’ segment. Wat me gelijk opvalt is dat ook Nederlandse foodbloggers hun pinterest account Engelstalig hebben opgezet – tja, daar zit wat in. Ik bouw dus braaf ook die van mij gelijk maar even om van Nederlands naar Engels.

Ook hebben de meesten best veel verschillende borden. Ik heb er tot op heden twee – uitbreiden dus – maarja, waarmee? Na wat zoekwerk heb ik gekozen voor de volgende beginners-opzet:
– My recipes : voor pins vanaf mijn eigen blog
– La Panacée : voor foto’s van La Panacée
– Food -Favorites : voor inspirerende recepten en andere food-items, die ik op pinterest gevonden heb
– Film: voor mijn Favoriete Franse Films
– France – Dordogne : voor mooie foto’s van dorpjes bij ons in de omgeving

Nou begint het leuke werk – scrollen door alle heerlijke uitnodigende pinterest beelden. Jeetje, wat staan er veel prachtige dingen op zeg. Al snel heb ik een aantal leuke pins toegevoegd aan mijn borden. Bij het zien van al die mooie foto’s vraag ik me overigens wel gelijk enigszins beschaamd af of mijn eigen foto’s wel pinwaardig zijn.

Zou het misschien een beter plan zijn om ‘my recipes’ te verwijderen en pinterest alleen te benutten voor het opdoen van inspiratie? Als ik op mijn account zelf kijk, zie ik slechts één repin. Tja, de beslissing lijkt genomen. Ik besluit toch ook nog even te zoeken op ‘onze franse keuken’ en – gelukkig – daar staan wel een aantal repins…pfewww.. dat stemt mij weer een beetje hoopvol. Na wat zoekwerk kom ik erachter dat dit mogelijk veroorzaakt is door de algemene ‘pin it’ button, die ik op mijn blog had staan. Ja, weet ik veel…Die heb ik dus maar verwijderd en vervangen door een ‘volg-button’. Voorlopig hou ik mijn bord ‘My recipes’ nog even aan.

Zo…het begin is er! Er zijn nog tal van dingen die ik niet begrijp – zo zie ik mijn pins nergens terug in de sectie ‘eten&drinken/food&drinks – en heb ik ook het ‘liken’ van pins nog niet door – zou dat hetzelfde zijn als ‘liken’ op facebook? Mocht iemand het me kunnen uitleggen dan hou ik me aanbevolen. Anders ga ik het zelf uitzoeken bij een volgende ‘how-to’ sessie. Ook andere tips zijn van harte welkom! Ik kan nu in ieder geval een beetje uit de voeten.

Best leuk toch?…Voor een beginnende pinterestgebruiker….
Vanaf nu is Onze Franse Keuken dus ook te vinden op Pinterest

Fijne moederdag!

Tags:

Comments

  1. Leave a Reply

    Esther
    mei 12, 2013

    Leuk hè, dat Pinterest. Ik ben ook nog zoekende, maar er staan zo veel leuke dingen op.
    Groetjes, Esther

Leave a Comment