Boeuf à la provençale

Deze ‘Boeuf à la provençale’ is echt een typisch voorbeeld van de traditionele Franse boerenkeuken. Simpel, puur en sterke smaken. Serveer het met eenvoudige bijgerechten. Gewoon wat gekookte aardappelen of rijst en groene salade met een klassiek vinaigrette. Mjammm…..
Recept: Boeuf à la provençale
voor 4 personen
Ingredïenten:
– 600 gram runderriblap
– 400 gram superrijpe tomaten in blokjes (vervang voor snelle variant door blik van 400 gram tomatenblokjes)
– 1 gesnipperde ui
– 1 stengel bleekselderij, in kleine stukjes gesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 20 zwarte olijven ontpit en in stukjes gesneden
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel suiker
– 2 eetlepels olijfolie & klontje boter
– 150 ml sterke groentebouillon
– Zout & peper
Bereiding:
– Verwarm de olijfolie en het klontje boter in een braadpan en bak de runderriblap even kort aan.
– Schep de biefstukreepjes uit de pan en zet apart.
– Fruit de ui, bleekselderij, knoflook en paprika een minuut of tien zachtjes in het braadvocht
– Doe het vlees terug in de pan en voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, paprikapoeder, suiker, bouillon en wat zout & peper toe.
– Breng het geheel aan de kook. Doe dan een deksel op de pan, zet het vuur laag en laat een uurtje pruttelen.
– Voeg dan de stukjes olijf toe en laat nog een uurtje pruttelen. Bon appetit!
Tip: Deze stoofschotel is prima een dag van tevoren bereiden. Hoe langer de smaken op elkaar in kunnen werken – hoe lekkerder het gerecht. Laat het geheel dan de volgende dag nog minimaal een half uur op zacht vuur opwarmen…
Bron: Dit is mijn bewerkte versie van een recept van het Franse foodblog ‘ l’avis d’une maman
Barbera
januari 22, 2023 at 8:16 pmTop! Heerlijk en zo gemakkelijk! Even opwarmen, pasta erbij, haricots met citroenboter, frisse groene sla en dan… genieten zonder stress. Dit gaan we mog eens herhalen!