Onze Franse keuken

Pompoenstoof met peer, spinazie en feta

HerschaaldekopievanPompoenstoof.jpg

Groentes, Vega | april 9, 2013 | By

Dit gerecht is een echte ‘social media’ vondst. Ik las enige tijd terug heel toevallig deze tweet van @LIEFDEvrLEKKERS:”Gisterenavond zo lekker gegeten dat ik het nu weer als ontbijt kan eten;pompoenstoof met peer, feta en sesam. Receptinspiratie via @ZTRDG”.

De combinatie van smaken sprak me zo aan, dat ik het recept gelijk op mijn (zeer lange) to-do lijst heb gezet. Op dit moment is pompoen nog verkrijgbaar bij ons en daarom moesten wat andere test-recepten even wachten – een kwestie van prioriteiten…

Ik kan het oordeel van Philippine van liefde voor lekkers alleen maar beamen. Wat is dit lekker zeg!

Het originele recept komt van ZTRDG – een leuke site met heerlijke recepten, zoveel mogelijk gebaseerd op datgene wat het seizoen te bieden heeft. Ook staan er leuke culinaire shoptips op, van boerderijwinkels tot pluktuinen.

Philippine heeft feta toegevoegd in haar versie en serveerde het met marokkaans gegrild brood. Ik heb de amandelen uit het originele recept weggelaten en in navolging van Philippine ook feta toegevoegd. Top! Echt een aanrader.

Wil je deze heerlijke pompoenstoofschotel van ook een keer maken?
Kijk dan op de site van ZTRDG of HIER

Comments

  1. Leave a Reply

    Arja van Garderen
    april 9, 2013

    Ohhh wat ziet dat er lekker uit!
    Ik ga het zeker eens proberen ;), dankje wel!
    En blijf je volgen hoor :).

    Lieve groet, Arja

  2. Leave a Reply

    Anoniem
    augustus 28, 2013

    het ziet er zeker lekker uit,
    helaas is het niet meer terug te vinden op de site waar je naar verwijst.
    zou je het recept op je eigen site willen plaatsen?
    alvast bedankt en ik ga het zeker proberen.
    groet,
    Marjon

  3. Leave a Reply

    Lisette
    augustus 30, 2013

    Hi Marjon,

    De externe link is gewijzigd, maar ik heb het nav jouw reactie gelijk weer aangepast. Het recept is nu weer makkelijk te vinden. Klik op 'hier' in het bovenstaande blogbericht en je komt op de betreffende receptpagina van ZTRDG. Groeten uit Frankrijk, Lisette

  4. Leave a Reply

    Anoniem
    september 2, 2013

    dankjewel, het ziet er zo lekker uit, ik ga het proberen.
    en ga zo door met je blog, leuk info! Frans Mediterrane keuken blijft heerlijk.
    groet,
    Marjon

  5. Leave a Reply

    Anoniem
    november 3, 2013

    Zojuist de pompoenstoof met feta gemaakt. Inderdaad een echte aanrader.
    Heerlijk! Door de jongens werd er tijdens het eten al gezegd dit is zeker weer een receptje van Lisette, zo lekker.
    Groetjes,
    Natasja Wouters

  6. Leave a Reply

    Lisette
    november 4, 2013

    Hi Natasja,

    Wat leuk om hier om mijn blog een berichtje van je te krijgen. Gaat het goed met jullie? Fijn dat het gerecht bij jou en de mannen in de smaak is gevallen :-). Veel liefs voor jullie alle vier. Groetjes, Lisette

Leave a Comment