Onze Franse keuken

Pasta rosa met garnalen van Nigella

HerschaaldekopievanpastarosaNigella2.jpg

Pasta, Vis | april 5, 2013 | By

Dit recept komt uit Nigellissima, het meest recente kookboek van Nigella. Ik ben dit boek aan het lezen en dit gerecht leek me zo lekker, dat ik het gelijk maar ben gaan testen. Inderdaad super en vrij snel klaar, maar wel héél erg machtig. Niet echt verrassend natuurlijk, want er gaat mascarpone door de saus. Mijn advies: serveer dit gerecht in hele kleine porties – net genoeg om even de smaak mee te pakken – en geniet!

Recept: Pasta rosa met garnalen van Nigella

Ingrediënten:

– 150 gram gepelde en schoongemaakte middelgrote garnalen
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 4 eetlepels melk
– 4 eetlepels mascarpone
– 1 eetlepel met knoflook gearomatiseerde olie (ik heb een half teentje knoflook gemengd met olijfolie)
– 1/4 theelepel gedroogde pepervlokken
– 75 ml martini of cinzano rosato = vermout (ik heb ‘gewone’ witte gebruikt, want had geen rosé variant in huis)
– 250 gram spaghetti

Bereiding:
– Zet ruim water op voor de pasta en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
– Klop in een kom de tomatenpuree en melk door elkaar. Voeg de mascarpone toe en meng ook die er goed door. Zet apart.
– Verwarm de knoflookolie in een koekenpan en strooi de pepervlokken erbij. Voeg de garnalen toe en bak ze even goed op.
– Giet de vermout erbij en laat flink opborrelen. Wanneer de vermout een beetje is ingekookt roer je er de roze mascarponesaus door en blijf roeren totdat de saus goed heet is.
– Laat de pasta uitlekken, maar niet al te goed, en doe hem bij de roze saus. Hussel alles goed door elkaar. Schep de pasta in diepe borden en serveer. Enjoy!

Bron: Nigellissima – Nigella Lawson

 

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment