Onze Franse keuken

Pasta met spinazie, kip, zongedroogde tomaat en ricotta

Herschaaldekopievanpastaorechietteorigineel.jpg

Kip, Pasta | april 15, 2013 | By

 

Simpel, snel klaar en lekker fris. Dat is de juiste omschrijving van deze pasta.

Ideaal voor een doordeweekse avond.

Recept: Pasta met spinazie, kip, zongedroogde tomaat en ricotta

Ingrediënten:

– 200 gram orecchiette pasta
– 200 gram kipfilet
– 300 gram verse bladspinazie
– 1 sjalotje
– 200 gram ricotta
– 30 gram geroosterde pijnboompitten
– 80 gram zongedroogde tomaatjes
– 80 gram zwarte olijven (zonder pit)
– olijfolie
– kerriepoeder
– zout & versgemalen peper

Bereiding:

– Snipper de sjalot en snijd de zongedroogde tomaten en olijven in kleine stukjes.
– Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak.
– Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak hierin de stukjes kipfilet. Breng op smaak met kerrie, zout en peper.
– Verwarm tegelijkertijd in een grote koekenpan een beetje olijfolie en fruit daarin de gesnipperde sjalot. Voeg vervolgens de bladspinazie toe en hussel goed totdat de spinazie geslonken is. Hou warm.
– Giet de pasta af en voeg deze vervolgens bij de spinazie. Voeg de gebakken stukjes kip, de zongedroogde tomaatjes en de zwarte olijven toe en hussel alles goed door elkaar.
– Verdeel de pasta over de borden en doe bovenop een volle dot ricotta. Sprenkel er een beetje olijfolie over en geef een fikse draai aan de pepermolen. Strooi de pijnboompitten erover en serveer.

Bon appetit!

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment