Mediterrane kikkererwtensalade

Net als de amandel-citroentaart, die wij hebben getest voor kookproject ‘Samen Koken op Afstand’, komt ook dit gerecht uit ‘mijn keuken van de zon’. Ik heb hem in eerste instantie gemaakt zonder verse koriander. Arjan houdt daar namelijk helemaal niet van, maar dan werkt het niet. Deze salade heeft juist die koriander nodig. Na toevoeging van de verse koriander smaakt hij werkelijk fantastisch. Jammer voor Arjan – aan mij de zware taak om zelf de hele schaal leeg te eten….mjamm…
Recept: Mediteraanse kikkererwtensalade
Ingrediënten:
– 400 gram kikkerwten (gewoon uit blik)
– 1 rode ui, gesnipperd
– 10 takjes bieslook, fijngesneden
– 4 takjes peterselie, fijngesneden
– 4 takjes koriander, fijngesneden
– 4 eetlepels rode wijn azijn
– 1 theelepel komijnpoeder
– 4 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel geroosterd sesamzaadjes
Bereiding:
– Meng alle ingrediënten, behalve de sesamzaadjes. Breng op smaak met zout & peper en eventueel nog wat extra komijnpoeder, olie of azijn. Strooi er vlak voor het serveren de sesamzaadjes over en hussel alles goed door elkaar. Je kunt dit gerecht met koude of met lauwe kikkererwten bereiden.
Bron: Mijn keuken van de zon – Virginie Besançon
Karin
januari 31, 2016 at 6:32 pmLekkerrrr