Onze Franse keuken

Hartige taart met blauwe kaas en walnoten

Herschaaldekopievanquichewalnootblauwekaas2.jpg

Quiches, Vega | april 19, 2013 | By

In het kader van mijn zoektocht naar leuke recepten voor onze extra voorraad walnoten heb ik een vergeten deel van mijn kookboekenverzameling weer eens doorgeploegd. Zo kwam ik deze hartige taart tegen. Ik vond hem in ‘de complete keuken van Frankrijk’. Een kookboek waarin alle Franse klassiekers de revue passeren, maar waar ik eerlijk gezeg al jaren niet meer in gekeken heb. Aanvankelijk was ik bang dat hij te ‘blauwe kazerig’ zou smaken -if you catch my drift – maar dat valt mee. Hij is echt goed in balans en heeft een heerlijk romige smaak met de juiste hoeveelheid ‘pit’. De korst van walnoten is echt fantastisch. Een aanrader.

Recept: Hartige taart met blauwe kaas en walnoten

Ingrediënten:

– 1 x hoeveelheid basisdeeg hartige taart
– 100 gram gepelde walnoten
– 200 gram blauw kaas (ik gebruik Roquefort)
– 100 ml melk
– 3 eieren
– 2 eidooiers
– 200 ml room
– zout & peper

Bereiding:

– Vet een lage taartvorm in met een beetje boter en bestuif met bloem om aanplakken te voorkomen.
– Rol je deeg uit en bekleed de taartvorm ermee. Prik hier en daar gaatjes in het deeg. Zet de taartvorm nog even in de koelkast.
– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Rooster de walnoten 5 minuten op een bakplaat en hak ze grof.
– Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden.
– Haal je taartvorm uit de koelkast. Dek de deegbodem af met bakpapier en stort bakbonen in de vorm.
– Bak de bodem 13 minuten blind. Haal de vorm uit de oven. Verwijder bakpapier en bonen en laat afkoelen.
– Meng de kaas, melk ,eieren, eidooiers en room. Breng op smaak met zout en peper.
– Giet het mengsel op de afgekoelde taartbodem.
– Bestrooi de taart met de gehakte walnoten en schuif de taart in de oven.
– Bak de taart 30 minuten. Laat de taart een paar minuten staan, voordat je hem serveert. Hij komt namelijk wat opgezwollen uit de oven, maar al snel een beetje in. Dan ziet hij eruit als een echte mooie quiche. Bon appetit!

Bron recept: De complete keuken van Frankrijk

 

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment