Onze Franse keuken

Zelf maken: Zoet deeg voor taarten

Zoetdeeg.jpg

stap-voor-Stap, Taart | maart 8, 2013 | By

Dit recept voor zoet deeg heb ik uit ‘Le Grand livre de la Pâtisserie Facile’. Tja,….need I say more? Een superhandig en eenvoudig recept voor perfect zoet deeg. Ik gebruik dit als basis voor mijn taarten en maak het gewoon in mijn keukenmachine. In paar minuten gemaakt – uurtje rusten in de koelkast – daarna klaar voor gebruik. Echt een ideale basis voor al je zoete taarten:

Recept: Zoet deeg

Ingrediënten:

– 185 gram bloem
– 55 gram poedersuiker
– 125 gram ongezouten boter, koud en in klein blokjes gesneden
– 1 eigeel
– 1 eetlepel citroensap

Bereiding:

– Meng bloem en suiker samen met de blokjes koude boter in de keukenmachine, totdat je een soort broodkruim structuur krijgt.
– Giet dan, terwijl de machine doordraait, het eigeel en citroensap erbij. Je machine maakt nu zelf een massa en drukt dat in een soort klont door je machine. Zet je machine uit en haal de deegbal eruit.
– Rol de bal in huishoudfolie en leg een uur in de koelkast.
– Daarna is je deeg klaar voor gebruik.

Comments

  1. Leave a Reply

    Anoniem
    mei 3, 2013

    hoelang bakken en op welke temperatuur

  2. Leave a Reply

    Anoniem
    december 24, 2013

    ik denk graad of 200 en een minuut of 15

Leave a Comment