Zelf maken: Zoet deeg voor taarten

Recept: Zoet deeg
Ingrediënten:
– 185 gram bloem
– 55 gram poedersuiker
– 125 gram ongezouten boter, koud en in klein blokjes gesneden
– 1 eigeel
– 1 eetlepel citroensap
Bereiding:
– Meng bloem en suiker samen met de blokjes koude boter in de keukenmachine, totdat je een soort broodkruim structuur krijgt.
– Giet dan, terwijl de machine doordraait, het eigeel en citroensap erbij. Je machine maakt nu zelf een massa en drukt dat in een soort klont door je machine. Zet je machine uit en haal de deegbal eruit.
– Rol de bal in huishoudfolie en leg een uur in de koelkast.
– Daarna is je deeg klaar voor gebruik.
Anoniem
mei 3, 2013 at 9:22 pmhoelang bakken en op welke temperatuur
Anoniem
december 24, 2013 at 7:04 pmik denk graad of 200 en een minuut of 15