Onze Franse Keuken

‘The Sweet life in Paris’ – puur leesgenot

maart 6, 2013 | By

 ‘The Sweet life in Paris

Genieten! Dit boek vol zelfspot van David Lebovitz. Deze Amerikaanse patisseriechef verlaat huis en haard en verhuist naar Parijs om zich onder te dompelen in een culinaire hemel. Op vlotte wijze vertelt David over de zijn eerste jaren in Parijs. Pakkende verhalen over een haat-liefde verhouding met zijn nieuwe stadsgenoten.

Hij beschrijft op ludieke wijze over de natuurlijke arrogantie van Parijzenaars, het schaamteloze voordringen, de vereiste ‘zonnebank’-tint, de ‘how-to-drink-your-coffee’ etiquette, de bekende ‘van-kastje-naar-de-muur’ bureaucratie, de taalproblemen en natuurlijk zijn fantastische culinaire avonturen. In het boek zijn ook veel originele recepten opgenomen.

Hoewel dit misschien een gevoel bij je oproept van ‘oh god, daar heb je weer zo’n -roer om- verhaal’ – is dit toch echt andere koek. Alhoewel het overduidelijk op zijn ‘Amerikaans’ geschreven is, met alle voorspelbare verontwaardiging die daarbij hoort, krijg je veel sympathie voor deze man. Zo vind ik het bijvoorbeeld heel ontwapenend dat hij een tijdje bij ‘Pêche Paris (visafslag/winkel) gaat werken -inderdaad heel onlogisch voor een pastry chef. Hij stelt zich kwetsbaar op en probeert de overduidelijke cultuurverschillen te accepteren. Ze begrijpen is natuurlijk een heel ander verhaal……

Zijn ervaringen bevestigen voor mij persoonlijk maar weer eens dat ‘de Parijzenaar’ nogal verschilt van de rest van de Fransen (buiten de grote steden). Zo begint het boek met het feit dat hij zich echt een Parijzenaar voelde, toen hij zichzelf erop betrapte dat hij checkte of hij wel netjes was aangekleed om de vuilniszak buiten te zetten. Hier bij ons op het platteland loopt men gerust zonder kunstgebit, in pyjama met kaplaarzen aan en keukenschort om naar buiten. Enne, echt niet alleen om even snel de vuilnis buiten te zetten….Ach…

Een uniek kijkje in het leven van een Amerikaan in Parijs. Echt een aanrader voor alle ‘roer om’ liefhebbers, foodies en Francofielen. Aanstekelijke verteltrant en tal van recepten.

Wil je dit boek ook lezen? Klik hier om het te bestellen
Neem ook eens een kijkje op zijn blog: David Lebovitz

1 Comment

  1. Fête des Gamins

    maart 6, 2013 at 9:47 am

    Klinkt als een heerlijk boek….merci voor de tip, dat wordt gelezen 😉

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress